mădălina, eleva din sibiu cu zece curat la evaluarea națională - „nu am luat niciodată meditații. dacă ești atent la ore, orice e posibil”

Orice este posibil dacă muncești și continui să crezi în visurile tale. Este și cazul Mădălinei, absolventa Școlii Gimnaziale „Ioan Slavici” din Sibiu care a reușit să obțină media zece la Evaluarea Națională. Este singura din școala ei cu o astfel de performanță și se numără printre cei trei elevi de zece ai Sibiului. 

Zece curat fără meditații

Mădălina Ioana Mărginean este un copil muncitor. În toți cei patru ani de studiu s-a pregătit zilnic pentru examenele de la finalul clasei a VIII-a. A fost mereu activă la clasă, a pus întrebări când nu înțelegea materia și a muncit pentru a obține rezultatele dorite. Nu a luat nici măcar o oră de meditație, la nicio materie, fiindcă pregătirea de la clasă a fost suficientă. Pentru asta, le mulțumește profesorilor care au îndrumat-o. 

Eleva nu s-a așteptat nicio clipă să ia zece curat la examen. A știut că notele vor fi mari, dar nu maxime. Acum este foarte bucuroasă și mândră de reușitele ei. „Sincer, nu m-am așteptat. Eu mă așteptam la un 9, maxim 9.50, dar zece curat… niciodată! A fost un șoc. Am avut emoții la română, la corectare, fiindcă m-am gândit că profesorul corector ar putea fi subiectiv. La matematică am avut emoții înainte să primesc subiectele, dar după ce le-am văzut, mi-am dar seama că știu tot și voi lua notă mare”, spune, emoționată, Mădălina.

mădălina, eleva din sibiu cu zece curat la evaluarea națională - „nu am luat niciodată meditații. dacă ești atent la ore, orice e posibil”

Mama ei este la fel de fericită. „Am avut niște emoții astăzi, după rezultate, că îmi venea să plâng. Nu îmi venea să cred. Știam că a făcut, a zis că la matematică va lua 10 sigur, dar la română avea emoții. Azi, parcă, instant mi-a venit să plâng. Este un copil foarte bun, nu l-am stresat niciodată cu învățatul, ea singură a făcut cum a considerat”. 


Eleva de zece a Sibiului vrea să meargă la „Arhitectură”

Deși mai e mult până la facultate, tânara știe deja ce vrea să devină și ce studii superioare va urma. Pentru moment, se va înscrie la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. „Vreau să merg la Lazăr, la profilul Științe ale Naturii Bilingv. M-am gândit deja la facultate, vreau să merg la Arhitectură, în Cluj”, spune Mădălina. 

mădălina, eleva din sibiu cu zece curat la evaluarea națională - „nu am luat niciodată meditații. dacă ești atent la ore, orice e posibil”

Sibianca de zece îi sfătuiește pe colegii care vor da în viitor Evaluarea Națională să fie atenți în timpul orelor și să pună mereu întrebări. „Eu nu am luat niciodată meditații. Tocmai de aceea le recomand colegilor mai mici să fie atenți la clasă pentru a înțelege ce li se predă. Dacă sunt atenți la ore, vor înțelege tot. Să pună întrebări când au nelămuriri, fiindcă profesorii explică mereu pe înțelesul tuturor. Acesta e cel mai important aspect”, spune tânăra. 

VEZI AICI REZULTATELE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022

După ce se va înscrie la liceu, Mădălina vrea să se distreze. Urmează o vară lungă pe care vrea să o petreacă cu prietenii ei. După asemenea rezultate, merită să aibă parte de relaxare, astfel că va încerca activități și hobby-uri noi. 

Ultima oră

Comentariul meu