cum să-i insufli energie sportivă copilului tău? descoperă noua platformă sportano!

Activitatea fizică este una dintre cele mai importante componente ale sănătății, stării de bine și abilității de a învăța ale copilului tău. A-l ajuta să integreze sportul în viața sa este o prioritate a parentingului modern și, totuși, mulți părinți constată cu stupoare că fiul sau fiica lor nu prezintă niciun fel de interes în acest sens. Pe măsură ce cresc, unii copii vor tinde natural către activitățile fizice, pe când alții nu vor părea foarte atrași de acest lucru. Iar unii dintre ei vor exprima un dezinteres total față de sporturile de orice fel, ceea ce îi va îngrijora și mai mult pe părinții care își doresc ca al lor copil să aibă un mijloc de a rămâne în formă.

De ce își pierd atât de mulți copii interesul pentru sport?

Dacă este atât de important să-i facem pe copii să practice un sport, oare de ce cei mai mulți dintre ei par să fie atât de puțin, spre deloc, interesați de activitățile sportive? Există mai multe răspunsuri la această întrebare, dar o parte din problemă o reprezintă modul în care noi, adulții, le prezentăm acest aspect. Unii copii se simți presați să urmeze un sport pentru care nu au înclinații. Alții se simt presați să se concentreze asupra unui sport anume, ceea ce îi face să se simtă limitați din punct de vedere fizic și social, atunci când își doresc să ia parte la mai multe jocuri diferite.

Un factor comun al acestor probleme este tendința noastră ocazională de a uita că ai noștri copii sunt doar atât: copii. Deși ar trebui să le insuflăm virtuți precum concentrarea și dedicarea, nu trebuie să pierdem din vedere faptul că perioada copilăriei este una de euforie și libertate în viața unei ființe umane. Această libertate este cea care le permite copiilor să exploreze și să-și descopere pasiunile, totul rezultând într-un set cultivat de interese și capacitatea de a se bucura de diferite activități.

cum să-i insufli energie sportivă copilului tău? descoperă noua platformă sportano!
Copii care fac exercitii

Vrei să-i oferi copilului tău libertatea de a-și alege noul sport preferat? Vizitați împreună cel mai variat sports shop online din România la adresa https://sportano.ro 

Cum îți convingi copilul să practice un sport?

A te asigura că, copilul tău integrează în mod natural activitățile fizice în viața lui necesită un mix de metode: puterea exemplului, a face sport împreună cu el, a menține lucrurile distractive și a-l încuraja în loc de a-l presa să facă sport. Este important să combini toate aceste metode diferite, deoarece copiii învață imitând acțiunile adulților, astfel că simpla afirmație că sănătatea fizică este importantă nu va fi suficientă pentru a insufla dragostea pentru sporturile de echipă. A-i demonstra în mai multe moduri că sportul îl poate influența pozitiv îi va oferi motivația necesară pentru a-l integra în viața sa pe măsură ce înaintează în vârstă


Sporturile de echipă au, de asemenea, un impact extrem de benefic asupra stării mentale și fizice a copilului tău, astfel că este nevoie să-i oferi cât mai multe exemple în acest sens în fiecare zi. Iar pentru a face ca lucrurile să se întâmple, ai nevoie de echipamente sportive de cea mai bună calitate, pe care le poți achiziționa accesând cel mai mare sports shop online aici: https://sportano.ro/

cum să-i insufli energie sportivă copilului tău? descoperă noua platformă sportano!
hiking

Sportul este benefic indiferent de vârstă

În funcție de vârstă, copiii se vor bucura de diferite sporturi de-a lungul copilăriei. Bebelușii și copiii mici își dezvoltă abilitățile motorii prin joc, deci este important să le oferi jucării pentru a face acest lucru. Între 1 și 3 ani, o tricicletă este o sursă excelentă de mișcare și de distracție autopropulsată. După această perioadă, sporturile specifice vor căpăta și ele un sens concret pentru cei mici și vor deveni adecvate pentru a le fi prezentate.

Iar cele mai potrivite vor fi sporturile de echipă structurate. Făcând parte dintr-o echipă, ei vor putea dezvolta prietenii de lungă durată și un profund sentiment de apartenență. Insuflându-le dragostea pentru sport de la vârste fragede este un lucru deosebit de important pe măsură ce ei se dezvoltă, căci le va spori puterea de concentrare și le va menține rezistența fizică.

cum să-i insufli energie sportivă copilului tău? descoperă noua platformă sportano!
W

Descoperă noua platformă Sportano!

Ai un copil care iubește sportul? Sau un copil interesat să devină mai activ? Pentru părinți, găsirea unor modalități de a face un copil să fie interesați de sport poate fi o adevărată provocare. O modalitate mai simplă este să faci cunoștință cu brandul polonez Sportano. Noua platformă online Sportano este locul ideal în care vei găsi toate instrumentele și echipamentele necesare pentru a-l introduce pe cel mic în lumea uimitoare a sportului. Oferind produse de la mărci de top în domeniu și servicii de calitate, magazinul online Sportano are tot ceea ce-ți trebuie pentru a-i pava drumul către victorie!

Ultima oră

Comentariul meu

Publică