cazul autospecialei furate de la ipj sibiu - doi polițiști au fost dați afară
foto: arhivă

Doi polițiști au fost cercetați disciplinar după ce tânărul din Roșia a furat o autospecială de la sediul IPJ Sibiu, s-a plimbat cu ea prin oraș și s-a dat drept om al legii. În urma anchetei, ambii polițiști au fost dați afară din Poliție. 

Poliția a deschis o anchetă în urma furtului autospecialei de la IPJ Sibiu. Doi polițiști au fost trași la răspundere, iar la finalizarea cercetării disciplinare aceștia au fost sancționați grav. „Cercetarea disciplinară a celor doi polițiști s-a finalizat cu aplicarea sancțiunii destituirii din poliție”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Vă reamintim că, în noaptea de 20 spre 21 octombrie, un tânăr în vârstă de 23 de ani din Roșia a furat o autospecială de la sediul Poliției din Sibiu, s-a plimbat câteva ore cu ea prin oraș, a oprit oameni în trafic și a cerut chiar și mită. După toate joaca de-a polițistul, individul a abandonat mașina în Daia. Oamenii legii au reușit să îl prindă după ce un șofer a sunat la 112 și a reclamat că un bărbat băut, îmbrăcat în civil, se află la volanul unei autospeciale de poliție. 

MAI MULTE DETALII DESPRE FURT, AICI

Tânărul din Roșia se numește Darius Nicolae Galea și, cu doar câteva ore înainte să joace rolul de polițist, el a fost prins băut în trafic. Echipajul care l-a oprit l-a dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, apoi l-a adus la Biroul Rutier pentru a întocmi dosarul penal. Atunci, pentru câteva clipe, bărbatul a rămas singur într-o încăpere, unde se aflau mai multe chei auto. Acela a fost momentul în care individul a luat o cheie din cui, iar când a fost lăsat să plece, a încercat să vadă unde se potrivește, a găsit o mașină și și-a făcut de cap. VEZI AICI DETALII. 

Tânărul a fost reținut, iar mai apoi arestat preventiv. De curând însă, magistrații au decis ca hoțul să fie internat la Spitalul de Psihiatrie pentru tratament medical de specialitate.

Ultima oră

Comentariul meu