o pereche de blugi, vechi de peste 160 de ani a fost vândută la licitație cu un milion de dolari

O pereche de blugi, vechi de peste 160 de ani a fost vândută la licitație în SUA cu un milion de dolari, după ce au fost descoperiți pe nava SS Central America, care s-a scufundat în 1857.

Au fost scoase la licitație și cămășile Brooks Brothers și capacul celei mai vechi cutii de aur cunoscute de la Wells Fargo. Wells Fargo este un holding bancar care există și astăzi. Oferă servicii financiare și de asigurări în Statele Unite, Canada și Puerto Rico. Face parte din așa-numitele „patru mari” bănci din SUA: împreună cu Bank of America, Citigroup și JPMorgan Chase, scrie ziare.com

În total, casa de licitații din Nevada a vândut articole în valoare de aproape 1 milion de dolari. Toate au fost găsite la locul naufragiului.

o pereche de blugi, vechi de peste 160 de ani a fost vândută la licitație cu un milion de dolari

foto TwitterEpava navei a fost găsită în 1988. Peste 270 de obiecte au fost ridicate de jos. În special, pantalonii pentru mineri Levi Strauss, creați de un emigrant din Bavaria în anii 1850.


Pantalonii de lucru, predecesorii blugilor moderni, diferă în stil. De exemplu, se purtau cu bretele și avea nasturi. În timpul petrecut în apă de mare într-un cufăr de lemn, blugii și-au schimbat culorile și s-au acoperit cu pete, dar acest lucru nu a făcut decât să le sporească istoricitatea.

Bob Evans, om de știință, a spus că articolele pot părea banale, dar oferă o privire asupra vieții de zi cu zi a pasagerilor și a echipajului care au navigat pe nava de aur, de la mineri din clasa muncitoare până la membrii înaltei societăți din San Francisco.

Aproximativ 425 de persoane care navigau pe „Nava de aur” au murit. 153 de oameni au fost salvați când nava s-a scufundat într-un uragan în septembrie 1857.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică