ro alert atenție - urs în zona rampa ștefan cel mare din sibiu video

Ro Alert a emis un mesaj de atenționare privind prezența unui urs în zona Rampa Ștefan cel Mare, Triaj din Sibiu. Autoritățile îndeamnă oamenii să nu se apropie de animal, să nu îl hrănească și să nu încerce să se fotografieze cu el.

După ce au fost primite apeluri la numărul unic de urgență 112, la fața locului au fost mobilizate un echipaj SMURD, pentru a răspunde la orice solicitări medicale, precum și echipaje ale Inspectoratului Județean de Jardarmerie și IPJ.

 

Ursul a fost văzut și filmat alergând prin Vasile Aaron, după cum se poate vedea mai jos. Animalul speriat a luat-o pe strada Semaforului, formând în spatele lui o coloană de mașini.

 

ro alert atenție - urs în zona rampa ștefan cel mare din sibiu video
ro alert atenție - urs în zona rampa ștefan cel mare din sibiu video
Șoferii care circulau la miezul nopții pe strada Semaforului au fost nevoiți să dea prioritate unui urs, rătăcit prin oraș.

Este important să reținem că urșii sunt animale sălbatice și pot fi periculoși atunci când se simt amenințați, mai ales când nu sunt în mediul lor natural. Persoanele care întâlnesc un urs  sunt sfătuite să păstreze o distanță sigură și să evite orice acțiune care ar putea provoca agitație sau stres animalului.


În ultimii ani, s-a observat o scădere a perioadei de hibernare urșilor din cauza schimbărilor climatice. Schimbările climatice pot afecta cantitatea și calitatea hranei disponibile pentru ursi, precum și temperatura și durata iernii.

Ro Alert solicită colaborarea tuturor persoanelor din această zonă pentru a respecta aceste recomandări și pentru a se proteja atât pe ei, cât și animalul sălbatic. În cazul în care vedeți ursul sau aveți informații privind prezența acestuia în zonă, contactați imediat 112.

VIDEO Imagini inedite cu o ursoaică cu patru pui – Au descoperit o cameră de monitorizare

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

Publică