carduri buclucașe pentru cinci femei cu același nume din sadu – au primit pin-urile greșite și s-au ales cu conturile blocate
Sursa foto: Primăria Sadu

În comuna Sadu, din județul Sibiu, sunt cel puțin cinci persoane care au același nume, însă dacă unora li se poate părea amuzat, Maria Botărel se confruntă cu o problemă din cauza coincidenței de nume.

Maria Botărel este numele pe care cel puțin cinci femei din comuna Sadu îl au în buletin. În momentul când și-au făcut card de alimente „Sprijin pentru România”, primit de la Uniunea Europeană, posesoarele cardurilor nu se așteptau ca să întâmpine probleme cu numele. Însă, când au fost livrate nu s-a respectat adresa și s-au încurcat PIN-urile, iar Mariei și vecinei ei li s-au blocat cardurile. Problema este că Maria nu poate folosi cardul de mai bine de opt luni de zile, când i s-a spus că problema se va remedia.


După zeci de telefoane date din luna august, de când i-a fost blocat cardul, până în prezent Maria nu și-a mai primit cardul de alimente, fiind amânată de luni de zile. Vecinei i s-a blocat cardul doar în luna decembrie, până atunci putând fi folosit. „Am mers la magazin și nu s-a potrivit PIN-ul la card, au încurcat codurile PIN când au trimis plicurile cu cardurile. Am sunat la București și mi l-au blocat și au spus că îmi trimit alt card și nu am mai primit nimic până acum. La două, trei zile i-am tot sunat”, spune Maria Botărel.

Cardurile de alimente „Sprijin pentru România” se dau persoanelor vulnerabile și se acordă  în şase tranşe de ajutor pe an.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu