ulbs nu ia în calcul mărirea taxelor de studiu – a crescut numărul studenților care solicită burse sociale
foto: arhivă

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu nu ia în calcul mărirea taxelor de studiu în acest moment. De asemenea, există o multitudine de reduceri de taxe pentru cei ce nu se încadrează în categoriile care beneficiază de burse sociale.

„Numărul celor care solicită burse sociale  a crescut în ultimii ani și în egală măsură au crescut solicitările de reducere sau scutire de taxă. Așa se și explică faptul că în ultimii trei ani am acordat un număr consistent atât de burse, cât și de reduceri. Noi, spre exemplu, în acest an nu ne-am propus să mărim tariful taxelor de studiu. Nu luăm în calcul în acest moment mărirea taxelor de studiu la universitatea noastră. Există pentru anii 2,3 de studiu și așa mai departe, o clauză care updatează taxa de studiu cu indicele inflației.” a declarat în cadrul unei conferințe de presă rectorul universității.

Măsuri ce vin în ajutorul studenților

Deși cuantumul burselor sociale este stabilit prin hotărâre de Guvern, iar mai multe asociații au cerut majorarea acestora, Universitatea din Sibiu adoptă alte măsuri prin care studenții pot beneficia de anumite avantaje în ceea ce privește economisirea fondurilor. Reprezentanții Universității susțin faptul că în ultimii doi ani au oferit reduceri și gratuități în conformitate cu legea ce au însumat un total de peste 200.00o de lei.

„Calculele pe care noi le-am făcut întotdeauna au vizat ca din bursa socială un student să își poată plăti cantina, cazarea și dacă se poate să rămână și cu bani. Avem de anul trecut gratuitate la cazare pentru copiii cadrelor didactice, avem reduceri pentru studenții care au un anumit grad de handicap și acordăm sprijin material pentru cazurile sociale, studenți orfani de unul sau ambii părinți. Ce încercăm să facem prin aceste reduceri de taxe este tocmai de a veni în sprijinul acelor studenți care nu se încadrează în categoria care beneficiază de bursa socială” a declarat Raluca Sassu, Prorector Studenți și Relația cu Comunitatea.

 

Ultima oră

Comentariul meu