retinut crima politia arestat inquam photos virgil simonescu
FOTO - Inquam Photos / Virgil Simonescu

Cinci persoane au fost reținute marți, 30 martie, într-un dosar penal de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin care mai multe firme au fost furate. Prejudiciul creat este de aproape 500.000 de lei.

Șapte mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului București și județului Ilfov, 5 persoane fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu pentru audieri, de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B.– Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Ilfov.

Intermediau transport de mărfuri și după nu mai plăteau

În perioada mai – august 2022, administratorul unei societăți comerciale din București, având ca obiect de activitate intermedierea transporturilor de mărfuri, împreună cu alte persoane care ar fi pretins că sunt reprezentanți ai aceleiași societăți, au postat anunțuri pe un site de profil, în baza cărora au fost contactați de persoanele vătămate în vederea efectuării transporturilor către diferiți beneficiari, potrivit investigațiilor și cercetărilor efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, s-a stabilit că.

Societățile păgubite au înaintat documentele care au stat la baza relației comerciale și au așteptat ca societatea să își îndeplinească obligațiile de plată, lucru care însă nu s-a întâmplat. În această situație se regăsesc  34 societăți vătămate, cărora li s-a creat un prejudiciu în valoare de 427.445,79 lei.

„În urma probatoriului administrat, față de cele 5 persoane, două femei în vârstă de 32 și 33 de ani, ambele din județul Ilfov și 3 bărbați, în vârstă de 23, 28 și 35 de ani, din municipiul București și județele Galați și Prahova, a fost dispusă măsura reținerii pentru o durată de 24 ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, în cursul acestei zile urmând a fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru dispunerea altor măsuri preventive. Cercetările în acest dosar continuă”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

 

 

Comentariul meu

Comentariu