ce salarii au agenții imobiliari - la sibiu se câștigă în jur de 4.000 de lei pe lună
foto Pixabay

Mulţi români în căutarea unui loc de muncă îşi îndreaptă atenţia către jobul de agent imobiliar, încurajaţi de perspectiva de a obţine venituri cât mai consistente, dar puţini îşi dau seama că efortul depus este unul pe măsură.

Ultimele cifre arătau că în România există peste 18.500 de agenţii imobiliare, iar asta înseamnă că mai mult ca sigur numărul oficial al agenţilor imobiliari depăşeşte 100.000, chiar dacă există voci care vorbesc despre cifre şi mai mari, informează Observatornews.

Vorbim, în general, despre companii care se bucură de profituri frumuşele obţinute din acţiunile de a-i ajuta pe români să-şi comercializeze proprietăţile imobiliare.

La sfârşitul anului trecut se preconiza că un agent imobiliar din Bucureşti ar câştiga în medie circa 4.800 de lei pe lună, un agent imobiliar din Cluj-Napoca ar câştiga în medie 3.900 de lei pe lună, iar un agent imobiliar din Timişoara sau Sibiu ar câştiga în medie circa 3.800 de lei pe lună.

Ce face, de fapt, un agent imobiliar

În principiu, agentul imobiliar are două acţiuni clare de întreprins. Pe de o parte, ia în portofoliu proprietatea, îi face poze şi îi pregăteşte prezentarea. Pe de altă parte, însoţeşte eventualul cumpărător pentru a-i arăta proprietatea.

Printre atribuţii, agentul imobiliar trebuie să ţină pasul cu activitatea pieţei, trebuie să cerceteze anunţurile, trebuie să planifice şi coordoneze întâlniri, trebuie să elaboreze planuri de marketing pentru ofertele existente, etc.

Ultima oră

Comentariul meu