metoda prin care un bărbat din olt este păcălit în propria curte - a plătit dublu pentru lemnele cumpărate
sursa foto: Adevarul

Un videoclip care a devenit viral arată cum cumpărători de încredere sunt păcăliți chiar în fața propriilor case în doar câteva secunde. În prezent, poliția efectuează investigații pentru a clarifica situația.

metodă deja cunoscută, dar care încă mai „prinde” la cumpărătorii lipsiți de experiență, îi face pe oameni să plătească dublu pentru lemnele de foc cumpărate, deși inițial au impresia că au făcut o achiziție extraordinară, potrivit Adevărul.

Pe contul „Polițiștii au umor”, într-un video de 34 secunde, cu imagini surprinse de o cameră de supraveghere din curtea unui cetățean (conform datei de pe imagini, lucrurile s-ar fi petrecut cu două zile în urmă), se observă cum sunt înșelați cumpărătorii de lemne de foc.

Metoda „Maradona” cu lemne de foc în sat Salcia, județul Olt… Hai să vedem câți se prind!” este mesajul care însoțește filmulețul. În imagini se observă cum doi bărbați se pregătesc să descarce lemnele de foc în curtea clientului. Unul dintre aceștia ține gazda de vorbă, în timp ce al doilea îl dirijează pe șofer să basculeze încărcătura frumos stivuită în remorcă. După 2-3 secunde, încărcătura pur și simplu se prăbușește, devenind evident că lemnele de foc au fost frumos aranjate pe un schelet care lăsa liberă partea de jos a remorcii. Astfel, cumpărătorii ajung să plătească de fapt pentru jumătate din cât credeau că achiziționează.

„Uite camionu’ plin, uite camionu’ nu prea plin! Un „șmecheraș” care încă mai păcălește, din păcate, mulți oameni. Ce ar merita acest individ?”, cere administratorul contului „Polițiștii au umor” păreri de la internauți.

„Un dosar penal pentru înșelăciune, permisul reținut și o amendă de la 10.000 lei 15.000 lei. De ce permisul reținut? Poi, îl încurajați să mai păcălească și pe alții să plătească amenda. Trebuie să stea la crepat de lemne ca pedeapsă, să țină minte să nu mai înșele omul de rând”, este un prim răspuns.

„Închisoare! Doar că la noi judecătorii sunt fie obligați să nu dea cu executare din cauza locurilor puține, fie sunt mână în mână cu cei care permit așa ceva. România este în culmile corupției infiltrată în orice, la toate nivelurile!”, este un alt răspuns.

„Ar merita să închideți și voi ochii sau să vă uitați în altă parte cât timp oamenii cinstiți le-ar umbla pe la ficați și dantură”, continuă să se adune răspunsurile.

„Negociază rapid, descarcă rapid și se fac nevăzuți la fel de rapid”

Alți comentatori explică în replici pline de umor ce tocmai au văzut: „Ofertă specială: plătești două, primești una!”, „le-a aranjat ca la Tetris oltenesc”, „Ăștia au făcut mult Lego la viața lor”, „Omul salvează natura, mai puține lemne, mai mulți copaci salvați” sunt câteva dintre replici.

Printre cele aproape 200 mesaje se regăsesc și mesaje care i-ar putea ajuta pe anchetatori sau pe potențialii cumpărători: „Noi îi spunem „cutiuța” sau „cuptorul”. Sunt maeștri în prostit în general bătrânii. Majoritatea vin din zona Argeș -Berevoiești”, „Toți cei care vin din Argeș fac așa ceva! Mare atenție! Așază lemnele pe un schelet, în interior e efectiv gol. Un aspect ce dă de gândit e următorul: negociază rapid, descarcă rapid și se fac nevăzuți la fel de rapid”.

Cazuri similare au fost surprinse și anchetate de polițiștii din Olt și cu câteva luni în urmă. În acest caz, conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Olt, polițiștii vor face verificări pentru a stabili veridicitatea imaginilor/informațiilor apărute în spațiul public, a identifica păgubiții și a lua măsuri față de vânzătorii necinstiți.

Ultima oră

Comentariul meu