ambient foto

Compania APC Universal Partner SRL, deținută de Lehel András, om de afaceri din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, a cumpărat brandul sibian Ambient. Negocierile au durat mai bine de un an, arată compania într-un comunicat de presă. 

Brandul Ambient a fost cumpărat la licitație de către APC Universal Partner. Compania deținea deja patru spații Ambient, iar acum a achiziționat și celelalte patru magazine și două depozite de la firma Profelis C&V din Sibiu. „La sfârșitul anului 2022 a apărut oportunitatea de a achiziționa brandul Ambient. Astfel, APC Universal Partner SRL a participat la licitația organizată de societatea Ambient S.A. și a devenit proprietarul mărcii Ambient, iar acest aspect s-a reflectat ulterior în transferul dreptului de proprietate intelectuală înregistrat la OSIM, începând cu data de 31.03.2023. Decizia de achiziție a acestui brand cu notorietate în trecut a fost luată ca urmare a rezultatelor bune obținute de magazinele APC Universal Partner SRL, operate în arealul județelor în care a funcționat în trecut compania Ambient S.A. Aceste rezultate ne-au arătat că brandul Ambient poate fi apreciat și în viitor, în aceeași măsură de clienți și de furnizori, în anumite condiții de consecvență și adaptare continuă în relațiile specifice din această piață”, se arată într-un comunicat de presă remis de APC Universal Partner. 

APC Universal Partner SRL are în plan extinderea actualei sale rețele, începând cu integrarea în rețeaua proprie a celor șase magazine și depozite de materiale de construcții operate de societatea Profelis C&V SRL din Sibiu. „Negocierea a durat mai mult de un an de zile, la finalul căreia părțile au agreat o tranzacție de transfer de activitate comerciala de la Profelis C&V SRL către APC Universal Partner SRL, sub rezerva obținerii avizelor legale necesare unei astfel de operațiuni. În acest sens am depus notificarea intenției noastre la Consiliul Concurenței și pe 4 iulie 2023 am obținut avizul favorabil al autorității naționale privind concentrarea economică. Urmare a rezoluției favorabile din partea Consiliului Concurenței în perioada imediat următoare va fi implementată tranzacția de transfer de activitate, iar în baza acesteia APC Universal Partner SRL va deține o rețea de 10 magazine de retail și depozite de materiale de construcții, amenajări și finisaje, cu o cifră de afaceri de peste 300 milioane lei, pe un areal de 7 județe. Suplimentar față de cele în care operăm în prezent, vom activa și în județele Alba, Cluj, Hunedoara și Vâlcea”, spun reprezentanții companiei.

Compania APC Universal Partner are în plan să dezvolte rețeaua de magazine, prin noi achiziții sau deschideri de noi magazine, inclusiv în județele în care este deja prezentă, dar și prin creșterea calității serviciilor oferite și îmbunătățirea ofertei de produse. 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu