issah despre cum i s-a schimbat viața de când la sibiu - ”orașul e minunat! oamenii mă consideră unul dintre ai lor”

Africanul a semnat chiar de ziua lui, pe 11 ianuarie 2021, un acord pe patru ani cu FC Hermannstadt. A promovat cu sibienii în Liga 1, în mai 2022, acum încearcă să-și construiască o carieră la Sibiu.

Liga 1 din România a avut o influență pozitivă asupra multor jucători din străinătate, sosiți aici, folosind campionatul nostru, așa criticat cum este, ca o rampă de lansare pentru cariera lor. Este și cazul ghanezului Saeed Issah, acum la 23 de ani, care mai evoluase în Spania, la nivel juvenil, la juniorii lui Real Valladolid U19, scrie ziarul Libertatea.

„Mă simt foarte bine, orașul e minunat. Din ceea ce am trăit la Sibiu, am numai cuvinte de laudă. Oamenii mă consideră unul dintre ai lor, mă tratează ca pe copilul lor, dacă mă pot exprima astfel, fiindcă nu știu dacă există niște străini mai săritori! Am avut parte de o atenție bună din partea multor români, care au avut grijă de mine, mai ales la început, când, ca un tânăr, sosit în estul Europei am avut nevoie de ceva timp de adaptare. Sibiul nu este cu nimic mai prejos de ceea ce știu în Spania sau în Occident. România este o țară despre care se aud lucruri bune tot mai mult, am văzut multe locuri care se apropie ca stil de viață de Spania”, a reacționat Saeed.

Pentru Issah este o corvoadă să iasă din Sibiu. Destinațiile Cluj Napoca sau București nu-l atrag.

”Am văzut multe orașe frumoase în România, dar mai aglomerate. Foarte multe mașini, poate doar la Madrid sau Barcelona să fie la fel de multe. E prea mult trafic, te amețește traficul într-o zi de la mijlocul săptămânii, dacă ajungi într-un oraș mare, și dacă mai e și ploios… Claxoane, nervi. De aceea prefer Sibiul, unde este o comunitate mai mică, oamenii sunt mai îngăduitori, nu se enervează imediat cum se face verde și tu nu ai plecat de la semafor”, a povestit ghanezul.

Saeed a explicat care sunt preferințele sale culinare

”Am încercat niște sarmale cu orez. Ciorbe. Îmi plac și acele gogoși din zonă, cu brânzeturi prin ele, langoși. Am prins câteva sărbători aici, dar am preferat să stau liniștit în privința mâncărurilor, mai ales că sunt sportiv profesionist, trebuie să fiu atent la dietă și în vacanță. Dar îmi place atmosfera pe care o aveți de Crăciun, de Paște, în special în timpul sărbătorilor de iarnă. Orașul plin de luminițe și târgul de Crăciun… Pentru asta accept și frigul iernii. Mai ales acum când este extraordinar de cald, parcă e Africa”.

issah despre cum i s-a schimbat viața de când la sibiu - ”orașul e minunat! oamenii mă consideră unul dintre ai lor”
foto Instagram

Ultima oră

Comentariul meu