sediu psd sibiu 3

Raluca Turcan a semnat pentru acreditarea ”azilului groazei”, dar refuză să-și dea demisia de onoare.

Ne bucurăm că doamna Raluca Turcan a ieșit să explice care este procedura legală de emitere a unui certificat de acreditare, dar îi atragem atenția că, atunci când ai suspiciuni, poți refuza să semnezi un act de reglementare, pentru a salva vieți și a te asigura că persoanele care sunt cazate în acele azile sunt îngrijite corespunzător.

Imediat după ce doamna Turcan, în calitate de ministru al Muncii, a semnat decizia de acreditare, în martie 2021, au apărut sesizări cu privire la funcționarea stabilimentului din Voluntari. Nu o acuzăm pe doamna Turcan că ar avea o vină directă. Noi am spus că trebuie să-și asume politic o astfel de decizie.

Să te faci că nu înțelegi că, prin semnătura pe care ai pus-o pe un act de reglementare, niște oameni au fost schingiuiți la propriu este inuman.

Dacă mergem cu puțin timp în urmă, ne aducem aminte de un eveniment la fel de grav, cum a fost cel de la Colectiv, unde, într-o societate privată, respectiv într-un club, niște oameni iresponsabili au curățat pereții cu un diluant, după care au organizat un foc de artificii în interior. Atunci, doamna Turcan și doamna Cîmpean au ieșit public și au cerut la unison demisia premierului PSD de la acea vreme și pedepsirea celor care au semnat avizele de funcționare a clubului. Premierul și-a înaintat demisia, iar primarul care a semnat autorizația de funcționare a clubului, Cristian Popescu Piedone, a fost arestat preventiv, condamnat și trimis în închisoare, unde a stat câțiva ani. Când punem în oglindă cele două tragedii, credem că toți sibienii își dau seama de dubla măsură și reaua-credință a unor decidenți politici din PNL Sibiu.

Până de curând, premierul Nicolae Ciucă spunea, în interviuri, că nu a știut niciodată de ”azilul groazei”. Ieri, a apărut documentul înregistrat și transmis de către dânsul la Corpul de control al premierului, care demonstrează că a știut, dar nu a luat măsuri imediate pentru a opri suferințele din azilul din Voluntari.

Singurul partid care a procedat corect a fost PSD, prin premierul Marcel Ciolacu, care a ordonat tuturor instituțiilor abilitate să facă imediat controale comune la toate azilele din țară, pentru a vedea starea de fapt și a opri abuzurile, dar și pentru a face o analiză și a interveni prin proiecte legislative, astfel încât actele de cruzime și încălcările legii să nu mai fie niciodată posibile.

Tot premierul PSD Marcel Ciolacu a luat act de demisiile de onoare înaintate de doi miniștri care, deși nu au fost acuzați și nu există nicio probă că ar fi fost implicați, au înțeles că, la fel ca în toate țările civilizate, trebuie să existe și o responsabilitate politică într-un astfel de caz. LA PNL Sibiu, unde un ministru a semnat actul de funcționare a acestui azil al groazei, se pare că NU EXISTĂ DRAM DE ONOARE și de responsabilitate politică, ci există doar încercarea de a specula politic suferința oamenilor.

Atașat, prezentăm, din nou, actul prin care doamna Turcan a semnat decizia de eliberare a certificatului de acreditare pentru ”azilul groazei” din Voluntari.

document acreditare azil

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu