aft 2023 8

Prima săptămână în Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, pentru studenții anului I de studii, a fost una deosebit de solicitantă prin numărul foarte mare de activități la care au participat și prin ineditul acestora. Bobocii au putut ține arma în mână, au participat la trageri și au avut primele ore de instrucție direct pe front. 

După însușirea primelor reguli de conduită specifice mediului academic militar au urmat primele ore de instrucție de front și prezentările de armament şi tehnică militară. S-au familiarizat cu baza materială şi logistico-didactică a academiei și au vizitat Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică.

„De asemenea, au asistat la tragerea demonstrativă organizată de instructorii militari și executată de colegii mai mari alături de militarii din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale și cei din Brigada Multinațională SE în poligonul automatizat Poplaca”, spun reprezentanții AFT Sibiu.

Începând cu ultima zi a acestei săptămâni se vor deplasa în poligonul Perii Dăii, unde, timp de trei săptămâni, vor parcurge modulul de formare a deprinderilor de militar.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu