tudor chirilă, după concertul din muzeul astra din sibiu: "nu am fost primiţi demult atât de mișto"
Tudor Chirilă şi colegii săi din trupa Vama au fost impresionaţi de atmosfera creată la concertul din Muzeul Astra din Sibiu, unde au participat peste 2.000 de spectatori, printre care sute de chitarişti.
“Pune mâna pe chitară este un fenomen.  Aseară am cântat Epilog și Perfect fără tine împreună cu 700 de chitariști din toată țara la Muzeul Astra din Sibiu. Apoi, în fața acelorași chitariști și încă mulți alți spectatori, cred că s-a făcut de vreo 2000, am avut concert Vama”, a scris Tudor Chirilă pe pagina lui de Facebook.
Eugen, chitaristul de la Vama a spus că la Sibiu, trupa a fost primită foarte bine de public, ceea ce a remarcat şi Tudor Chirilă.
“M-am dat jos de pe scenă mai odihnit decât m-am urcat. Adevărul e că o oră jumătate am fost izbiți peste față de o energie dezlănțuită. Nu am fost primiți demult atât de mișto. Ultraputere”, a spus Eugen, chitaristul de la Vama, citat de colegul său, Tudor Chirilă.
Chirilă a lăudat sutele de copii veniţi din toate colţurile ţării, la întâlnirea chitariştilor şi a spus că orice călătorie de sute de kilometri în România este “o provocare”.
“Ei bine, copiii ăștia și părinții lor de la care probabil au auzit muzica noastră, au venit sute de kilometri din toată țara pe drumurile nesigure ale patriei sau în trenurile murdare și lente (au prins și greva CFR). Să parcurgi orice distanță mai mare de trei sute de kilometri în România e o provocare. Dar nimic nu i-a împiedicat să fie acolo, la fix, cu chitarele pregătite să cânte piesele alea pe care le iubesc. Și mă gândeam că singura noastră șansă este pasiunea de a face ceva, de a te înhăita în jurul unei idei, de a crea o comunitate cu o direcție și cu un obiectiv”, a adăugat Chirilă.
tudor chirilă, după concertul din muzeul astra din sibiu: "nu am fost primiţi demult atât de mișto"
Întâlnirea chitariştilor  -“o minune”
“La anul, spațiul de la Astra va fi neîncăpător pentru că numărul de chitariști va crește. Oamenii ăștia care au creat acest eveniment au reușit o minune la care școala noastră eșuează în fiecare zi (cu excepțiile de rigoare): să aprindă ceva într-un copil, să-i descopere o direcție, să-i dea un sens pe un termen mediu sau lung. Nu știu, am uitat aseară pentru câteva ore că mă aflu în țara azilelor groazei, a Crevediei, a spitalelor muzeu și a drumurilor absurde, în țara lu’ Ciolacu, Iohannis și a predecesorilor lor. Ieri am fost părtaș la ceva mult prea frumos”, a concluzionat Tudor Chirilă, după concertul de la Sibiu.
tudor chirilă, după concertul din muzeul astra din sibiu: "nu am fost primiţi demult atât de mișto"

Ultima oră

Comentariul meu