controale dsv în trafic și piețele din sibiu. aproape două tone de telemea confiscată, iar brânza va fi arsă

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sibiu au dat amenzi mai multor șoferi care transportau animale vii și au confiscat aproape două tone de telemea.

În urma controalelor care au avut loc în perioada 27-28 septembrie, pe autostrada A1 în județul Sibiu au  depistat nereguli la modul în care animalele vii erau transportate, respectiv oi și vaci, fără documente sanitare specifice. De asemenea, au descoperit  porduse de origine animală în mijloace auto neautorizate sanitar veterinar, neigienizat și nedezinfectat și fără documente care să asigure trasabilitatea acestora.

Inspectorii DSVSA au anunțat că 1.670 kg de telemea în valoare de 61.790 de lei, pentru că era neetichetată și pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniență care să ateste trasabilitatea va fi neutralizată.

În cadrul acestor acțiuni au fost controlate 59 de autovehicule și s-au dat 10 amenzi în valoare de 41.400 de lei. De asemenea, în colaborare cu jandarmii sibieni, inspectorii sanitar-veterinari au luat la „puricat”și în piețele din Sibiu. Astfel s-au acordat cinci amenzi, în valoare totală de 14.800 de lei, iar 8 kilograme de carne s-au confiscat pentru că nu a putut fi demonstrată proveniența.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu