şoferii tursib ameninţă cu greva. primarul fodor explică de ce s-a ajuns în această situație extremă (video)

Liderul de sindicat de la Tursib, Eduard Teodosescu, a anunţat marţi, că şoferii vor intra în grevă, din cauza situaţiei grave în care spune el, se află societatea de transport public din municipiul Sibiu. În replică, primarul Astrid Fodor, i-a transmis prin intermediul presei, că va fi analizată situaţia Tursib, dar că de vină este legislaţia actuală decisă de Guvernul României. Întrebată de presă care este mesajul ei pentru sibienii care circulă cu autobuzele Tursib, Astrid Fodor transmite populaţiei să citească atent legislaţia ca să ştie ce modificări se fac.

Liderul de sindicat Tursib: Ne vom da demisiile în lanţ!

Eduard Teodosescu a anunţat marţi, consilierii locali, că şoferii Turisb îşi vor da demisiile în lanţ, vor intra în greva foamei, dacă nu vor avea salarii pe măsură. Liderul de sindicat de la Tursib a făcut afirmaţii grave, acuzând fosta conducere că este vinovată de situaţia actuală. Mai mult, Teodosescu spune că sunt probleme cu autobuzele, iar că şoferii nu au nici pauză de masă şi salariile nu sunt pe măsura muncii prestate.

„Vrem să fim respectaţi pentru munca depusă în folosul cetăţeanului!”, a spus Teodosescu.

Acesta a prezentat marţi conducerii Primăriei şi consilierilor locali, un tabel cu 120 de şoferi Tursib care au semnat că vor demisiona, dacă situaţia nu se rezolvă favorabil lor.

Primarul Fodor spune că ea nu ştia de problemele cu autobuzele de la Tursib, sesizate public de liderul de sindicat

„Lipsește președintele (consiliului de Administraţie de la Tursib n.r.). Vicepreședintele a fost și el în concediu, a venit astăzi. Un membru din Consiliul de Administrație și-a dat demisia. Un alt membru este foarte nou, deci probabil va justifica că nu cunoaște încă suficient problemele”, a declarat marţi, primarul Astrid Fodor, după şedinţa de Consiliu Local.

Întrebată de presă dacă ştia de problemele cu autobuzele Tursib, invocate de liderul de sindicat, primarul Astrid Fodor a răspuns: „Nu. Eu nu ştiu de ce poată să spună că parcul auto este jaf. Dacă a ajuns jaf, ne întrebăm cine conduce maşinile de a ajuns aşa? Acestea sunt niște afirmații de multe ori făcute așa. Maşinile nu au cum să fie jaf. Ştiţi foarte bine că, toată flota a fost înlocuită. Anumite lucruri le vom analiza, dar echilibrat şi vedem unde e adevărul.”

Primarul Fodor anunţă că din cauza legilor date de Guvern, „la anul va fi tristeţe”

„Este un model care se foloseşte foarte mult, ameninţarea cu greva. Ne-am obişnuit cu astfel de ameninţări. Asta nu înseamnă că nu le luăm în serios. Eu sper că vor fi conştienţi că asta este situaţia. Nu s-a ajuns în această situaţie decât datorită prevederilor legislative. Dacă cineva şi-ar lua timp şi ar citi legislaţia, ar vedea câte impedimente sunt. Dacă citesc domnii şoferi şi ceea ce îi aşteaptă la anul, noua lege 296 care impune restricţii nu numai administraţiei, inclusiv societăţilor cu capital de stat. Ce va fi la anul, va fi tristeţe!”, a mai spus Astrid Fodor.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, le transmite sibienilor care circulă cu maşinile Tursib, că „trebuie să citească atent legislaţia”.

„Pentru sibianul călător? Să citească atent legislaţia. Legislaţia nu o face Primăria, o face Guvernul României”, a concluzionat Astrid Fodor.

 

Ultima oră

Comentariul meu