politia franceza paris 640x427 1
Sursa foto: PRESSALERT.ro

Un atac terorist a avut loc sâmbătă noaptea, în apropiere de Turnul Eiffel, la Paris. O persoană a fost ucisă şi două au fost rănite, după ce un bărbat a atacat trecători în centrul Parisului.

Atacatorul, în vârstă de 26 de ani, e francez de origine iraniană. Avea asupra lui „kitul teroristului” (exploziv) și fusese deja arestat în 2016 pentru că proiecta un atac. Potrivit ultimelor informații, acesta „suferă de tulburări psihice, potrivit Mediafax.

Bărbatul decedat este un turist german care are și naționalitate filipineză, a aflat Le Figaro de la o sursă din poliție. A primit mai multe lovituri la cap, spate și umeri. Alte două persoane au fost rănite în atac; una a fost lovită cu un ciocan.

Atacatorul a strigat „Allah Akbar”, a informat AFP în această seară, luând informația de la o sursă din poliție. Individul este cunoscut serviciilor de informații pentru asocierea sa cu islamul radical și pentru tulburări psihice. Atacatorul ar fi declarat că nu mai suportă ca musulmanii să fie uciși în Gaza și Afganistan.

Interventia poliției a fost foarte rapidă pentru că dispozitivul a fost suplimentat și prezența forțelor de ordine pe străzi este foarte importantă.

Parchetul Național Antiterorist s-a sesizat, ceea ce confirmă caracterul terorist al atacului.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu