7 motive să instalezi aplicația soma

Lansată de mai bine de o jumătate de an de compania de salubrizare a Sibiului, aplicația SOMA pentru telefon mobil oferă sibienilor o serie de servicii și informații actualizate, cu ușurință și foarte practice.

Mai jos am realizat o listă cu cele mai importante servicii utile pe care le poți accesa direct din aplicație.

1. Sesizări și dialog direct

Cei mai mulți sibieni au deja instalată aplicația Sibiu City App. Pe același model funcțional deja testat, aplicația SOMA oferă populației posibilitatea de a realiza o sesizare foarte rapid, având garanția că ea este preluată și vor primi în timp util un răspuns la ea. Spre exemplu observați o platformă de gunoi cu probleme, sau cineva a aruncat deșeuri din construcții în loc nepermis, ori poate există o nelămurire legată de ridicarea pubelelor, toate aceste situații pot fi transmise direct operatorului rapid și ușor prin intermediul aplicației. Sistemul este același ca la Sibiu City App, existând inclusiv posibilitatea de a atașa fotografii mesajului dumneavoastră. Important de precizat este și faptul că în afara sesizărilor puteți transmite solicitări, informări sau simple întrebări legate de salubrizarea orașului.

2. Calendarul de colectare la îndemână

Locuiești la casă și ai pierdut calendarul de colectare oferit de angajații SOMA la început de an? Acum poți vedea foarte ușor când vine mașina de gunoi pe strada ta accesând aplicația SOMA. Poți selecta strada, poți vedea calendarul viitor, îți pot seta inclusiv o alertă astfel încât să primești notificare ori de câte ori este cazul să scoți la poartă o anumită pubelă sau alta. Astfel vei știi întotdeauna ce pubelă trebuie să scoți la poartă și când.

3. Contactează rapid reprezentantul zonal

Renovezi și nu știi ce să faci cu molozul sau cât te costă?  Ai tuns iarba și nu încape în pubela maro, vrei să știi dacă autospeciala de biodegradabil va ridica această cantitate din saci separați? Schimbi mobila și nu știi cât timp mai este până la următoarea campanie de deșeuri voluminoase? Acum, prin intermediul aplicației, poți contacta foarte rapid reprezentantul zonal al SOMA. El îți poate spune un preț orientativ pentru deșeurile din construcții, poate fi legătura ta cu angajații de pe autospeciala de ridicat deșeuri sau îți poate răspunde la orice întrebare legată de salubrizare.

4. Știri utile și interesante

În secțiunea ”Noutăți” găsești cele mai noi știri legate de salubrizarea în municipiul și județul Sibiu: Cifre actualizate legate de campaniile periodice de voluminoase sau deșeuri periculoase, informații la zi despre colectarea deșeurilor electrice și electrocasnice din județ, în localitățile operate de SOMA, campaniile de primăvară și toamnă de curățenie, dar și multe altele. Aici o să poți vedea inclusiv evenimentele de promovare a colectării separate organizate periodic în diferite cartiere sau localități din județ.

5. Harta și ghidul de colectare

Cele două secțiuni ”Harta” și ”Ghid de colectare selectivă” sunt separate în aplicație, însă informațiile oferite sunt conectate. În primul rând, aici găsești o hartă actualizată a tuturor platformelor de colectare a deșeurilor din municipiul Sibiu, inclusiv adresa exactă și distanța la care se află de tine și chiar imagini cu tipul ghenelor existente pentru preluarea deșeurilor.

De partea cealaltă, ”Ghidul de colectare selectivă” este un instrument educativ și util în orice împrejurare. Găsești informații practice, actualizate, legate de fiecare tip de deșeu în parte, ce este permis și ce nu, inclusiv explicații pentru situații care adesea nasc discuții, precum: Unde aruncăm o cutie de pizza murdară de sos, ori un recipient de iaurt care nu a fost spălat în prealabil?

6. Explicații video

Aplicația SOMA vine și cu secțiune video care poate lămuri mulți cetățeni cu privire la ce se întâmplă cu deșeurile lor. Vrei să vezi unde ajung gunoaiele aruncate de tine, cum se realizează sortarea sau cum se colectează deșeurile din diferitele recipiente existente în oraș? Aici ai posibilitatea. Nu lipsesc nici informațiile educative structurate pentru copii, unele dintre ele putând fi utilizate ca material didactic în unitățile de învățământ.

7. Notificări practice

Periodic vei primi în aplicație, în funcție de setările personale, notificări din partea operatorului de salubritate. Spre exemplu, nu știi cum lucrează angajații SOMA în perioada unei anumite sărbători legale, sau când se recuperează ziua liberă oferită de stat cu ocazia Micii Uniri? Primești automat notificări în care ești anunțat tot ce trebuie să știi despre schimbările de program. Inclusiv campaniile pentru deșeuri voluminoase, ori cele pentru deșeuri periculoase sunt anunțate aici. Totul e simplu, pe telefon, rapid și ușor.

Aplicația SOMA este gratuită și poate fi descărcată din App Store sau Google Play.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică