noi detalii despre tavanul prăbușit peste mai mulți copii la școala din alămor. primar: „s-a făcut curent și s-a desprins un planșeu de rigips”
Sursa foto: loamnessibiu.ro

Mai mulți elevi au ajuns la spital după ce tavanul unei săli de clasă de la Școala Gimnazială Alămor s-a prăbușit. Primarul comunei Loamneș, Maria Greavu, susține că incidentul s-ar fi produs din cauza vântului puternic. De asemenea, a mai spus că incidentul a avut loc în corpul vechi al școlii, construit în 1936, dar reabilitat în 2006.

Pompierii sibieni au intervenit de urgență la Școala Gimnazială Alămor, din localitatea Loamneș, acolo unde s-a prăbușit tavanul unei săli de clasă peste patru elevi. Primarul comunei Loamneș susține că incidentul a fost cauzat de vântul puternic. „Nu era nici o problemă la școală. Cel mai probabil din cauza vântului și a geamurilor deschise s-a făcut curent și s-a desprins un planșeu de rigips. Școala este într-adevăr într-un proiect de reabilitare. Nu erau probleme cu tavanul. Ce la probabil, așa cum vă spuneam, s-a făcut un vid de curent vid de curent și s-a desprins planșeul. Colegii au sunat la 112 și a venit SMURD-ul. Incidentul s-a petrecut într-o pauză, când copiii intrau în clase. O fetiță a spus că o doare spatele și o altă fetiță a spus că o doare capul din cauza planșeului căzut. A fost mare sperietura”, a spus primarul comunei Loamneș, Maria Greavu.


Incidentul s-a petrecut, de fapt, în corpul vechi al Școlii Gimnaziale Alămor. Cât despre copiii răniți, primarul susține că „sperietura a fost mare”, iar elevii nu sunt răniți grav. „În corpul vechi mai funcționau doar două clase. Corpul cu sala de clasă unde a căzut planșeul este din 1936 și a fost reabilitat în 2004 -2006. Era în regulă, arăta bine, însă acum că ne-am uitat am văzut că era o gaură sub streașină și probabil pe acolo s-a creat curent. Copiii nu voiau să meargă la spital. Erau conștienți. Ei au început să plângă când au venit Smurd-ul și i-a pus pe targă”, a mai declarat primarul.

Citește și: Incident grav la școala din Alămor. Elevi răniți după ce s-a prăbușit tavanul unei clase

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică