incident la filarmonica din sibiu. sindicaliștii au împiedicat desfășurarea ”cafenelei muzicale”

Mai mulți membrii ai Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica Sibiu, au împiedicat joi seară desfășurarea evenimentului „Cafeneaua Muzicală”. Inițial aceștia anunțaseră că vor face doar o grevă de avertisment în timpul concertului de joi seară (detalii aici).

Filarmonica de Stat Sibiu a anunțat că prezintă scuze publicului pentru experiența neplăcută și se delimitează de acțiunile puse în scenă de SAIFS Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu.
Mai exact este vorba de un incident petrecut joi seară, înaintea concertului programat la Sala Thalia.
”Pentru această seară, SAIFS a anunțat greva de avertisment în intervalul orar 19.00-21.00. Totuși, începând cu ora 18.30, SAIFS a împiedicat desfășurarea unei manifestări culturale programate de Filarmonica Sibiu, „Cafeneaua Muzicală”, protestând prin afișarea mesajelor care cer încetarea contractului de muncă (management) al dirijorului Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu. La conferință a fost invitat consulul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu, partener al concertului din data de 8 februarie 2024. Filarmonica Sibiu își cere scuze pentru situația diplomatică stânjenitoare cauzată de acest context”, se arată într-un comunicat al Filarmonicii din Sibiu.
Reamintim că protestul SAIFS a fost anunțat în intervalul orar 19.00-21.00, iar acest incident a avut loc la ora 18.30.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Cine Dumnezeu il tine pe manager in functie? Adica oamenii aia se plang degeaba de atata timp? Scapati de el si cu asta basta.

  2. De ce îl mai țin la Filarmonică, dacă tot văd ca sunt numai scandaluri din cauza lui?! Cine îl tot susține pe acest domn care este nedorit de angajați?!

  3. Cred ca le-a ajuns cutitul la os de au inceput sa protesteze. O fi vorba de management toxic?

  4. In comunicatul filarmonicii lucrurile sunt amestecate sa genereze confuzie. In fapt au fost doua proteste diferite la doua evenimente diferite. Protest sub forma afisarii revendicarilor – la cafeneaua muzicala si apoi Greva de avertisment la concert. Simplu. De fapt problema e ca imaginea managerului a fost putin mai mult boțită- dar ii va trece repede ca are obrazul gros.