magazinul elefant intră în insolvență. au datorii de peste 120 milioane lei
foto ZF.ro

Magazinul online Elefant.ro, al doilea jucător ca mărime din România după numărul de comenzi, a intrat în insolvență, anunță Profit.ro. Cererea de deschidere a procedurii generale a insolvenței a fost aprobată săptămâna trecută, scrie ObservatorNews.

Compania se confruntă cu dificultăți financiare semnificative, având o cifră de afaceri de 183,6 milioane lei în 2023 (în scădere cu 20% față de anul precedent) și o pierdere de peste 27 milioane lei. Datoriile totale ale Elefant.ro se ridică la 122 milioane lei.

Printre creditorii companiei se numără Patria Bank, Fan Courier, Cargus, Universul Juridic, Didactica Publishing House, Univers Enciclopedic Books, Grup Editorial Litera și Rompetrol.


Strategia Elefant.ro este de a propune un plan de reorganizare, cu menținerea dreptului societății de administrare a propriei activități. Compania are în prezent 175 de angajați și un portofoliu de 3 milioane de produse.

Intrarea în insolvență a Elefant.ro este o lovitură dură pentru piața de comerț online din România, deja afectată de criza economică. Rămâne de văzut dacă planul de reorganizare va fi aprobat și dacă compania va reuși să se redreseze.

Ultima oră

Comentariul meu