dsc 0600 scaled e1707477503214
Câștigătorul Concursului Enescu 2022, tânărul violoncelist luxemburghez Benjamin Kruithof, a fost solistul concertului simfonic de joi, 8 februarie, la Filarmonica de Stat Sibiu.

În deschiderea serii, domnul Daniel Plier, consul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Sibiu, a prezentat salutul Excelenței Sale doamna Elisabeth Cardoso, ambasadorul acreditat al Marelui Ducat de Luxemburg în România.

Concertul s-a desfășurat sub conducerea dirijorului Carlo Jans, cu participarea unui număr de aproximativ 350 de spectatori.

Programul a debutat cu o lucrare a unui compozitor din Luxemburg, “Meiosis” de Ivan Boumans, după care Benjamin Kruithof a interpretat Concertul pentru violoncel în la minor, op. 129, de Robert Schumann, iar în a doua parte a programului s-a interpretat Simfonia I în Do major, op. 21, de Ludwig van Beethoven.

Pentru Benjamin Kruithof, prima colaborare cu Filarmonica Sibiu a însemnat o experiență specială. “Am interpretat un concert foarte frumos, aseară, aici, la Sibiu, cu Filarmonica de Stat Sibiu. A fost o adevărată bucurie! Am cântat alături de dirijorul Carlo Jans, și el luxemburghez, sala a fost destul de plină, iar publicul ne-a asigurat o primire călduroasă. Toată săptămâna m-am aflat în Sibiu și am explorat orașul, a fost foarte agreabil și toată lumea din orchestră și din administrație s-a străduit să ne simțim foarte bine pe scenă și să ne bucurăm de muzică, iar asta cred că este chiar important, fiindcă nu întotdeauna ai parte de așa ceva. Deci chiar mi-a plăcut și sper din suflet să mă întorc și să-i revăd pe acești oameni. Mulțumesc!”, transmite artistul.
YouTube video

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu