concediu medical 740x360 1

Comisiile de muncă şi de buget-finanţe ale Senatului au eliminat, prin adoptarea unor amendamente la OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, taxarea cu 10% a concediilor medicale, scrie Mediafax.

Iniţial, Guvernul prevăzuse prin OUG 115/2023, care a primit luni raport de admitere cu amendamente din partea comisiilor raportoare, impozitarea acestor concedii cu 10% de la 1 ianuarie.

Raportul a întrunit 21 de voturi “pentru” şi 8 voturi de abţinere şi “împotrivă”.

Amendamentele de eliminare a taxării acestor concedii au reunit propuneri din partea senatorilor PNL, PSD, USR şi a fost însuşit de Comisiile de muncă şi de buget-finanţe ale Senatului.

“Sănătatea, din punctul meu de vedere, nu are culoare politică. A fost o eroare strecurată în această ordonanţă şi eliminăm o inechitate”, a afirmat preşedintele Comisiei de apărare Senatului, Nicoleta Pauliuc, care a participat la şedinţa de luni a comisiilor raportoare.

Senatorul USR Ştefan Pălărie şi-a exprimat nemulţumirea că, deşi a fost eliminată “taxa pe boală”, prin adoptarea altui amendament, se extinde impozitarea cu 10% a pensiilor mai mari de 3.000 de lei şi pentru românii care au lucrat în străinătate.

OUG 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu