whatsapp image 2019 11 10 at 07.55.401
foto: arhivă

A rămas că atunci când mă întorc o să mai stăm de vorbă, vineri, pe acest subiect, să vedem cum tehnic putem face, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre comasarea alegerilor din acest an. Liderii coaliției nu au luat o decizie în acest sens la ședința de luni.

„Avem o legislație. Nu a fost o discuție că vrea PSD să dea președintele, că vrea PNL…Nu a fost o discuție. Sunt lucruri bune pentru democrație… Ce înseamnă esența democrației – o prezență cât mai mare la vot. În cazul unei comasări, știm cu toții că la alegerile europarlamentare prezența e mai scăzută ndacă nu inventăm un referendum pentru penali. Atunci s-a venit cu această idee că ar fi chiar mai democratică. Alți colegi din opoziție spun că nu e democratică, că direcționăm un vot. (…) Într-o coaliție vorbim mereu. (…) A rămas că atunci când mă întorc o să mai stăm de vorbă, vineri, pe acest subiect, să vedem cum tehnic putem face”, spune Marcel Ciolacu, scrie Mediafax.

El a negat că social-democrații ar fi cerut liberalilor să renunțe la candidatul la alegerile prezidențiale.

„Cred că și dl Ciucă mi-ar cere mie să renunțe PSD la candidatură, cred că și eu dacă i-aș cere dlui Ciucă să renunțe PNL la candidat ne-am jigni unul pe altul. Nu avem această înclinație de a ne jigni”, încheie Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu spune că social-democrații nu vor susține un candidat independent la alegerile prezidențiale.

„Ce pot spune cu certitudine, cu inimă de pesedist, de membru fondator, niciodată PSD și eu personal nu că nu o să propun, dar nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD”, încheie Ciolacu.

Liderii coaliției nu au luat o decizie în acest sens la ședința de luni.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu