ambulatoriul de la spitalul de pediatrie din sibiu se modernizează. se extinde spațiul și se achiziționează aparatură de ultimă generație
foto: arhivă

Ambulatoriul de la Spitalul Clinic de Pediatrie urmează să fie modernizat, potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie votat în cadrul ședinței Consiliului Local de la finele lunii martie.

„Reabilitatea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu” este proiectul în cadrul Programului Sănătate care va aduce schimbări majore în ceea ce privește ambulatoriul Spitalului de Pediatrie. Prin proiectul de hotărâre se arată că spațiul va fi extins și va fi achiziționată aparatură de ultimă generație.

Principalele obiective urmărite care urmează să fie realizate în cadrul proiectului propus sunt extinderea funcţională şi dotarea Cabinetului de recuperare, medicină fizică şi balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, dezvoltarea Laboratorului de radiologie şi imagistică medicală prin achiziţionarea unui nou RMN și a unui nou aparat de radiografie, dezvoltarea Laboratorului de analize de microbiologie, în vederea îmbunătăţirii capacităţii şi a capabilităţii sale și nu în ultimul rând, dotarea Cabinetului de chirurgie orală și maxilo-facială.

Investiția de reabilitare, modernizare şi dotare a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu se ridică la 19.700.000 de lei, cu TVA inclus. Din această sumă vor fi achiziționate și 14 echipamente necesare pentru diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor din aria de reabilitare medicală. Mai exact, Ambulatoriul va fi dotat cu un sistem robotizat pentru recuperarea mersului, un sistem pentru recuperarea activă a membrelor superioare, un sistem de evaluare şi antrenament al echilibrului static şi dinamic, un sistem de evaluare şi antrenament a dinamicii bazinului, mese de tratament, aparate pentru electroterapie și un sistem pentru reabilitarea senzorio-motorie.


Aparat RMN de ultimă generație

Totodată, laboratorul de radiologie și imagistică va fi dotat cu un nou aparat RMN și un aparat de radiografie. Cele două aparate actuale sunt achiziționate în 2015 și nu se mai găsesc piese de schimb pentru ele, așadar Ambulatoriul are nevoie de aparate noi de RMN și de radiografie.

Decizia extinderii ambulatoriului de la Spitalului de Pediatrie din Sibiu se datorează creşterii incidenţei cazurilor ortopedice și a bolilor neurologice dizabilitante, în special paralizii cerebrale, tulburări de dezvoltare motorie, spina bifidă, sindroame genetice. Drept urmare, a crescut semnificativ numărul pacienţilor care se internează în Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu cu deficienţe de mers, deficienţe de postură sau recuperare precară. Dacă în prezent Ambultoriul funcţionează momentan într-un spaţiu de 154 mp, spaţiul nou reabilitat şi modernizat se află la mansarda din strada Gheorghe Bariţiu nr. 1-3 şi va avea 171 mp, care se adaugă spațiului deja existent, se arată în raportul de specialitate.

Proiectul modernizării ambulatoriului se realizează printr-un parteneriat între Primăria Municipiului Sibiu și Spitalul de Pediatrie. Obiectivul parteneriatului este de a stabili drepturile şi obligaţiile părţilor, contribuţia financiară proprie a fiecărei părţi la bugetul proiectului, precum şi responsabilităţile ce le revin în implementarea activităţilor.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică