viorel hizo, mentorul de la sibiu al lui marius măldărășanu. ”m-a ajutat cel mai mult de când sunt antrenor”

Reputatul antrenor sibian Viorel Hizo a fost unul dintre punctele de sprijin importante pentru tehnicianul de la FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu. 

Antrenorul echipei FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu este de trei ani la Sibiu și în tot acest timp a avut parte de sprijinul moral al reputatului Viorel Hizo. Fostul mare antrenor al Sibiului și-a sfătuit fostul jucător de la Rapid în momentele dificile de la FC Hermannstadt.

YouTube video

”Viorel Hizo m-a tot sunat, mi-a dat telefoane și la greu, chiar după ce am promovat, i-am mulțumit public. M-a sunat prima dată și m-a încurajat foarte mult când ne-a bătut Clujul la Mediaș, pe zăpadă, a fost hențul ăla când a căzut  mingea pe mâna lui Romario Pires și nu l-a văzut arbitrul Costreie. Și atunci, toată lumea supărată, normal că pierdusem locul 2 în detrimentul Clujului și m-a încurajat: nu schimba nimic, lucrează, jucați fotbal că e în regulă. Când sunt momente de genul ăsta îți vine să schimbi, te gândești unde am greșit, ce s-a întâmplat. Adică a contat foarte mult telefonul ăla și altele de-a lungul timpului. Așa și anul trecut, când a fost greu cu depunctarea, la fel am tot vorbit și mi-a dat multe sfaturi, cu toate că am avut o relație bună cu dânsul când eram jucător, dar nu am fost foarte apropiați. Nea Vio mi-a fost probabil cel mai apropiat în meseria asta de antrenor” spus Măldărășanu la ”Podcastu lui Pope.

viorel hizo, mentorul de la sibiu al lui marius măldărășanu. ”m-a ajutat cel mai mult de când sunt antrenor”

”Hizo nu era ranchiunos”

Când era jucător la Rapid, Măldărășanu a fost antrenat de Viorel Hizo și povestește episoade haioase cu tehnicianul sibian în prim-plan. ”De-a lungul timpului la Rapid, era nea Viorel Hizo antrenor, atacanți Marius Șumudică și cu Robert Niță. Și cum i-a gestionat, au jucat aproximativ la fel și au dat goluri și unul și celălalt, dar lor nu le convenea nu jucau tot timpul. Și după ce a plecat nea Viorel Hizo, Robert Niță a dat o declarație precum că nu mor caii când vor dulăii, el era senzațional când își dădea drumul la gură. Apoi, l-a schimbat domnul Copos pe Dan Petrescu și l-a adus înapoi pe nea Vio Hizo. Mai erau vreo șase etape, nu mai aveam șanse atunci la cupe, a fost singurul an în ăștia 10 în care nu am jucat în cupele europene. Și a venit Viorel Hizo cu conducătorii, noi stăteam pe scările de la Pro Rapid. Și Robert Niță, care are o voce așa inconfundabilă: Bine ai venit, nea Vio! Și nea Viorel Hizo îi răspunde: Eu bine am venit, tu bine ai plecat. Noi toți nu mai puteam de râs. Ieșim la antrenament, sâmbătă la meci cu Bistrița, îl bagă pe Robert Niță și dă două goluri. Apropos de faptul că nu era ranchiunos și asta contează foarte mult pentru un antrenor, până la urmă trebuie îți vezi interesul. Dar bine, până la un punct, în funcție de ce se întâmplă în relația antrenor-jucător” a mai declarat actualul tehnician al FC Hermannstadt la ”Podcastu lui Pope.”

viorel hizo, mentorul de la sibiu al lui marius măldărășanu. ”m-a ajutat cel mai mult de când sunt antrenor”

 

Ultima oră

Comentariul meu