tinerii români vor putea să călătorească gratuit în toată europa

S-a dat startul înscrierilor în programul „DiscoverEU”, a anunțat Comisia Europeană. Tinerii care împlinesc anul acesta 18 ani pot primi un permis, care să le asigure călătorii gratuite cu trenul prin toată Europa. În această etapă, pentru români sunt alocate în jur de 1500 de locuri.

În total, Comisia Europeană pune la bătaie peste 35 de mii de astfel de permise. Pe baza biletelor gratuite, câștigătorii vor beneficia de 30 de zile de călătorii. Tinerii se vor putea bucura, astfel, de noi experiențe turistice în perioada 1 iulie 2024 – 30 septembrie 2025.


Avantajele garantate de programul „DiscoverEU” nu se opresc, însă, aici. Beneficiarii vor mai avea la dispoziție și un card de reducere. Acesta va include peste 40 de mii de oferte pentru transportul public, instituții de cultură, cazare, mâncare sau sport.

Potrivit stirileprotv.ro, programul „DiscoverEU” a fost lansat în 2018, iar de atunci și până în prezent, aproape 300 de mii de tineri s-au bucurat de călătorii gratuite cu trenul prin Europa. Peste 11 mii de tineri au fost selectați din țara noastră.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică