cum s-au împărțit banii pe agenda sportivă a municipiului sibiu. fc hermannstadt primește 6,7 milioane lei, iar csu a luat 2 milioane lei

Primăria municipiului Sibiu va finanța, anul acesta, prin Agenda Sportivă, 48 de proiecte. Cuantumul finanțării nerambursabile este de 12.399.000 de lei. Cei mai mulți bani merg către proiectele depuse de FC Hermannstadt și CSU Sibiu. 

Zeci de asociații și cluburi sportive din municipiul Sibiu au depus proiecte pe Agenda Sport pentru a primi finanțare nerambursabilă. Dintre cele 62 de proiecte declarate eligibile, 48 vor primi finanțare. 

FC Hermannstadt și BC CSU Sibiu iau grosul

AFC Hermannstadt s-a înscris pe listă cu două proiecte și va primi, în total, o finanțare de 6,7 milioane de lei. „Pregătirea și participarea echipei de seniori AFC Hermannstadt în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal” a obținut 95,60 de puncte, clubul solicitând o finanțare de 6.927.895 lei. Municipalitatea va finanța proiectul cu suma de 6.230.000 lei. Pentr proiectul „Pregătirea și participarea echipelor de juniori AFC Hermannstadt în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal și Asociația Județeană de Fotbal”, care a obținut un punctaj de 81 de puncte, se va acorda o finanțare de 500.000 lei. 

Asociația Baschet Club Sibiu a depus spre finanțare pe Agenda pentru Sport două proiecte, respectiv „Memorialul Elemer Tordai 2024”, care a obținut 90 de puncte și o finanțare de 17.000 lei, și proiectul „Pregătirea și participarea BC CSU Sibiu în competițiile naționale, pentru care a obținut un punctaj de 93,60 de puncte și o finanțare de 2.000.000 lei. 

Proiectul „Maratonul Internațional Sibiu”, depus de Asociația Club Sportiv Comunitar, a obținut 84,40 de puncte și va primi o finanțare de 105.000 de lei. Aceeași asociație va mai primi bani pentru alte două proiecte, respectiv 40.000 de lei pentru „Pregătirea și participarea echipei de baschet în scaun rulant CSC Sibiu la Campionatul Național de baschet în scaun rulant” și 44.000 de lei pentru „Sibiu Triatlon Challenge”. 


Asociația Club Sportiv LSS Voința Sibiu a depus spre finanțare proiectul „Pregătirea și participarea echipei de seniori ACS LSS Voința Sibiu în competițiile organizate de AJF Sibiu și FRF” și va primi o finanțare de 450.000 de lei. De asemenea, Asociația Club Sportiv PUMA a depus un proiect care prevede pregătea sportivele la competițiile organizate de Federația Română de Taekwon-do și internaționale și va primi suma de 50.000 de lei. 

Pentru „Raliul Sibiului 2024”, proiect care a obținut 86,40 de puncte, se va aloca suma de 320.000 de lei, iar pentru „Turul Ciclist al Sibiului 2024”, care a obținut 92,60 de puncte, se va acorda o finanțare de 470.000 de lei. 

14 proiecte fără finanțare 

Alte 14 proiecte nu vor primi finanțare pe agenda primăriei. „Raportul final al Comisiei de evaluare și selecție a proiectelor pentru activități sportive cuprinde 62 de proiecte eligibile și care un întrunit un punctaj necesar de minim 60 de puncte, din care un număr de 48 de proiecte au primit finanțare, iar 14 proiecte nu au primit finanțare din fonduri publice. Raportul final și alocarea sumelor s-au făcut cu respectarea prevederilor ghidului avându-se în vedere că (…) nu toate propunerile care vor întruni punctajele minime necesare vor primi finanțare, alocarea sumelor făcându-se în limita bugetului disponibil la momentul aprobării”, se arată în raportul de specialitate privind aprobarea finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru programele sportive, nonprofit, de interes general. 

Printre proiectele pentru care nu s-a alocat finanțare se numără: „Pregătire centralizată – ELITE Interstar Sibiu” (Asociația Sportivă de Fotbal Club Interstar Sibiu), „Participare la turnee, cantonamente și stagii de pregătire și perfecționare în țară și străinătate pentru copii și juniori” (Asociația Club Sportiv Temerarul), „Pregătirea și participarea echipei de seniori ACS Alma Sibiu în competiția organizată de AJF Sibiu Liga a IV-a” (Asociația Club Sportiv Alma), „Participarea BC CSU Sibiu în turneu internațional de pregătire”, „Participarea BC CSU Sibiu în competițiile europene”. (VEZI AICI LISTA COMPLETĂ)

Ultima oră

Comentariul meu

Publică