incendiu de proporții la sediul gigantului farmaceutic novo nordisk

Un incendiu de mari proporții a izbucnit la sediul gigantului farmaceutic danez, Novo Nordisk. Potrivit martorilor, norul de fum a fost vizibil de la 30 de kilometri depărtare, a anunțat Libertatea.ro.

Un incendiu de mare amploare a cuprins clădirea de birouri a gigantului farmaceutic danez Novo Nordisk, situată în apropiere de Copenhaga. În lupta cu flăcările puternic dezlănțuite au fost mobilizați peste 100 de pompieri, potrivit şefului de operaţiuni, Martin Smith. Acesta a menționat, de asemenea, că toate persoanele au fost evacuate din clădirea și că, din fericire, până la acest moment nu au fost raportaţi răniţi.

Arderile masive au declanșat o coloană de fum, vizibilă de la o distanţă de 30 de kilometri de incendiu. Legat de emanațiile care i-au îngrijorat pe locuitori, compania Novo Nordisk a transmis printr-un comunicat că fumul rezultat nu a fost unul toxic.

Din primele cercetări reiese că incendiul a izbucnit într-un container de pe un şantier de construcţie al grupului, propagându-se cu rapiditate spre acoperişul unui imobil de birouri adiacent care aparţine, de asemenea, companiei farmaceutice.

Incendiul s-a produs la mai puţin de o săptămână după cel declanşat pe 16 mai. Atunci, flăcările au cuprins un alt şantier al Novo Nordisk, la Kalundborg.

Ultima oră