momente de groază la bordul unui avion singapore airlines. o persoană și-a pierdut viața și alte 20 au ajuns la terapie intensivă din cauza turbulențelor

Un om a murit, 20 au ajuns la terapie intensivă și alți peste 100 s-au ales cu răni grave, în urma unui zbor cu turbulențe, care a pus în dificultate întreg echipajul de la bordul avionului Singapore Airlines. Specialiștii din domeniul aviatic susțin că ar fi fost vorba de turbulențe de aer limpede, considerate a fi extrem de periculoase din cauza impredictibilității lor.

Pasagerii aflați în avionul companiei Singapore Airlines au trăit clipe de coșmar, după ce turbulențele traumatizante, produse deasupra Myanmar-ului, i-au izbit, pur și simplu, de tavanul aeronavei. Incidentul în urma căruia un om a murit și alți peste 100 au fost răniți s-ar fi petrecut din cauza unor turbulențe de aer limpede, considerate extrem de periculoase, pentru că nu pot fi anticipate.

Pasagerul care și-a pierdut viața era directorul unui teatru din Marea Britanie. Prin intermediul unei filmări, directorul general al Singapore Airlines, Goh Choon Phong, a transmis condoleanţe rudelor persoanei decedate.

Potrivit Libertatea.ro, avionul Boeing 777, cu peste cei 200 de membri la bord, a trecut prin turbulenţe extreme din senin, în timp ce se afla la o altitudine de 11.000 de metri. Incidentul s-a produs la 10 ore după ce aeronava decolase de pe aeroportul din Londra. Ca să treacă de zona de turbulențe, piloții au efectuat o coborâre controlată, de peste 1.800 de metri, în doar trei minute. Aterizarea forțată s-a produs, în cele din urmă, pe aeroportul din Bangkok, acolo unde mai multe ambulanţe au intervenit pentru a-i prelua pe răniți.

Conform unui raport al agenției europene de supraveghere a cerului, schimbarea rapidă a vremii cauzează tot mai multe episoade îngrijorătoare în timpul zborurilor. Turbulențe de aer limpede apar în mod neaşteptat, fără să existe semnale pe radar, care să-i avertizeze pe piloţi în legătură cu acest pericol. Purtarea centurii de siguranță pe timpul zborurilor poate salva vieți, atenționează specialiștii.

Ultima oră