au incendiat școala de bucurie. absolvenții au fost, însă, precauți și au părăsit la timp clădirea

Bucuria absolvirii, uneori, poate căpăta un deznodământ demn de un scenariu de film! Au trăit-o pe propria lor piele elevii care au finalizat studiile școlii elementare „Vlado Milici” din Podgorica, capitala Muntenegrului. În timpul ceremoniei de absolvire a clasei a IX-a, copiii și-au dat seama că au reușit… să incendieze clădirea.

Incendiul a izbucnit după ce elevii entuziasmați au aprins artificii, torțe și petarde, cu ocazia festivității de absolvire a clasei a IX-a. După ce flăcările au început să se dezlănțuie cu putere, conducerea școlii și-a dat seama că au existat semne prevestitoare ale unei competiții pirotehnice între micii absolvenți ai școlilor din zonă. „Știam că ei sărbătoresc deja în mod tradițional în fiecare an și se concurează pe rețelele de socializare pentru a vedea cine are torța cea mai tare și a cui petrecere va fi mai spectaculoasă, dar nu credeam că se va ajunge la așa ceva. În primul rând, ar trebui căutați oamenii care le-au vândut torțele și materialele pirotehnice!”, a declarat directoarea școlii, Ivana Milici.

Potrivit Libertatea.ro, incendiul a avut loc în data de 17 mai, în jurul orei locale 10:00, și a adunat la fața locului cinci echipaje de intervenție. Pompierii prezenți s-au chinuit să stingă flăcările care cuprinseseră acoperișul și sălile de clasă de la etaj. La locul izbucnirii focului au venit procurorul interimar și experții în incendii și explozibil, iar prejudiciul urmează să fie stabilit după evaluarea pagubelor.

Din fericire, toată lumea a ieșit la timp din clădire, astfel încât nicio persoană nu a avut de suferit.


Ultima oră