polițiștii amenință că nu păzesc secțiile de votare dacă nu li se majorează salariile
Sursă foto - Poliția Română

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) critică proiectul de Ordonanţă care prevede majorarea cu 10 la sută a salariilor personalului plătit din fonduri publice, susţinând că acesta îi discriminează din nou pe poliţişti şi militari.

Sindicaliştii i-au transmis premierului Marcel Ciolacu că, în funcţie de poziţionarea Guvernului faţă de revendicările lor, vor decide dacă este necesară declanşarea unui nou conflict de muncă, care poate duce până la neasigurarea pazei secţiilor electorale de către poliţişti.

SNPPC, organizaţie care reprezintă peste 36.000 de angajaţi din cadrul MAI, consideră “discriminatoriu” proiectul de OUG privind măsuri referitoare la salarizarea personalului din unele sectoare de activitate bugetară, precum şi reglementarea unor aspecte organizatorice, postat în transparenţă pe site-ul Ministerului Muncii. Documentul prevede majorarea cu 10% a salariilor personalului plătit din fonduri publice, însă sindicaliştii reclamă faptul că familia ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională este exclusă din acest proiect de act normativ, “deşi are drepturi financiare semnificative de recuperat”.

Sindicaliştii îl informează pe Marcel Ciolacu că iau în calcul declanşarea unor conflicte de muncă, ce pot duce până la neasigurarea pazei secţiilor electorale la alegerile care urmează.

Ultima oră