proxenet reținut de poliție după 2 ani în care a făcut bani pe spinarea unei sibience

Un bărbat din Sibiu a fost reținut de polițiști în urma a trei percheziții domiciliare. Omul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județului Sibiu, în 21 mai, într-o cauză penală care vizează săvârșirea infracțiunii de proxenetism.

proxenet reținut de poliție după 2 ani în care a făcut bani pe spinarea unei sibience

Femeie pusă să se prostitueze

Vreme de doi ani, individul a determinat o femeie să se prostitueze pe raza Sibiului. „Din materialul probator a rezultat că,  în perioada 2022 –2024, un bărbat, de 36 de ani, din municipiul Sibiu, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către o femeie, de 22 de ani, din municipiul Sibiu, solicitându-i acesteia sumele de bani obținute în urma întreținerii de raporturi sexuale cu diverse persoane”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma perchezițiilor efectuate în municipiul Sibiu, orașul Tălmaciu și localitatea Șelimbăr, în cursul zilei de marți, au fost ridicate mai multe mijloace de probă care urmează a fi analizate de către anchetatori.

În baza probatoriului administrat în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ultima oră