sudanezPoliţiştii de la Transporturi Feroviare şi cei de la Imigrari au prins doi sudanezi care au trecut fraudulos frontiera şi s-au refugiat la Sibiu. Cei doi, unul în vârstă de 16 ani şi unul de 20 le-au spus poliţiştilor că au crezut că au ajuns în America.

Primul a fost prins miercuri seara, în jurul orei 22, când un sibian a sesizat poliţia că doi cetăşeni de culoare se învârt în zona Gării. Când au văzut oamenii în uniformă, cei doi au luat-o la fugă dar cel mai mare a fost reţinut.


Mkcume nu avea niciun act asupra lui dar le-a declarat poliţiştilor că a plecat din Sudan cu alţi patru tovarăşi în căutarea unei vieţi mai bune. După o săptămână, au  coborât de pe vapor iar călăuza i-a abandonat lîngă un râu, spunându-le că dincolo de acesta au ajuns în Statele Unite. Sudanezii s-au despărţit şi doi dintre ei au ajuns cu trebnul la Sibiu, unde s-au cazat la o pensiune.

Joi dupăamiază a fost prins la pensiune şi minorul, tot fără documente asupra lui. James Immanuel a fost şi el interogat şi amîndoi vor fi trimişi la Bucureşti, unde prin intermediul Ambasadei Sudanului le va fi verificată identitatea şi vor fi trimişi acasă, dacă nu cer azil politic. Amândoi erau speriaţi de perspectiva de a se întoarce în patrie, unde viaţa le-ar fi în pericol.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică