concert in memoriam chitaristului care a înfiinţat trupa roşu şi negruÎn 11 iulie se împlinesc 10 ani de când Florin Marcovici a plecat dintre noi şi 10 ani de când muzica românească este mai săracă. Marcovici a fost unul dintre cei mai buni chitarişti ai anilor 70. În memoria celor doi muzicieni de renume, Teatrul Gong găzduieşte în data de 12 iulie, de la ora 20.00, o serie de concerte In memoriam celor muzicieni.

De departe, cel mai ambiţios proiect al său a fost trupa Roşu şi Negru, formaţie care în anii 70 câştiga tot ce se putea câştiga pe plan naţional. Alături de Nancy Brandes, Nicky Dorobanţu, Dumitru Grigoraş şi Liviu Tudan, Marcovici a dat viaţă unei trupe care avea să revoluţioneze muzica rock românească. De 10 ani de zile, scena e mai goală iar publicul tot mai nostalgic. Însă muzica nu l-a uitat, nici pe el, nici pe tatăl său, Nicolae, ce ne-a părăsit acum 20 de ani, un pianist excepţional şi un profesor reputat. În memoria celor doi muzicieni de renume, Teatrul Gong găzduieşte în data de 12 iulie, de la ora 20, o serie de concerte In memoriam celor muzicieni, concerte în care vechii lor prieteni şi colegi îşi vor readuce aminte momentele plăcute la care au luat parte împreună. Icon Arts este un grup format din muzicieni din diferite filarmonici din ţară. Icon arts interpretează muzică contemporană, străină dar şi a compozitorilor români.

Bourbon Jazz a fost înfiinţată anul trecut, la Bucureşti, şi are în componenţă instrumentişti de marcă veniţi din zona muzicii clasice. Simona Chiriţă, absolventă a facultăţii de muzică din Bucureşti este solista trupei care este printre singurele din România ce interpretează într-o manieră proprie creaţiile marilor compozitori de jazz ca Duke Ellington sau Chick Corea.

Harmony Group s-a înfiinţat la Sibiu, sub conducerea profesorului Constantin Iridon şi este unul dintre cele mai bune coruri de jazz din România.

Ultima oră

Comentariul meu