VIDEO: Muzică, voie bună și tradiție la Sărbătoarea Oierilor la Tilișca

0 113

Cea de a șasea ediție a Sărbătorii Oierilor are loc la Tilișca. Parada portului popular și spectacolul folcloric se anunță a fi cap de afiș la cea de a șasea ediție a festivalului.

Dacă târgurile din Muzeul Astra și eveniementele din centrul Sibiului sau Artmania nu vă atrag sau deja ați fost să le vizitați sau vizionați, în această duminică de 15 august 2010, puteți merge să aveți parte de un festival deosebit, în Mărginimea Sibiului, la sărbătoarea oierilor din această parte de țară. Tilișca este îmbrăcată în haine de sărbătoare, iar oierii lasă turmele pentru câteva ore ca să petreacă, să mănânce și să se simtă bine într-un cadru special creat pentru ei.

Manifestarea a început la ora 10.00 cu simpozionul ”Oieritul şi meseriile tradiţionale, proiecte GAL Mărginimea Sibiului”. la 12.30 a avut loc parada portului popular, la care tinerii și sătenii vor defila pe traseul Biserica cu Hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” – Şcoală – Primărie – Căminul Cultural – „La poalele cetăţii dacice”. Tinerii au cântat și au scos în stradă locuitorii din Tilișca, ulițele satului răsunând de strigătele folcloriștilor

Spectacol folcloric deosebit

De la ora 15.00 ansambluri foclorice din Sibiu, Alba, Vâlcea şi Gorj și interpreţii Vasile Conea, Alina Pinca, Mariana Anghel, Cristian Pomohaci, Gabriela Tuţă, Stana Stepanescu, Dorin Pintea, Gigi Nistor, Raluca Banciu, Traian Stoiţă, Rodica Popa Comăniciu, dar şi solistele Ansamblului „Tilişcuţa” Codruţa Rodean, Carmen Banciu şi Iulia Banciu vor susține recitaluri pe scena festivalului.

Totul se încheie cu un foc de artificii la miez de noapte.Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.