VIDEO – Zeci de kilometri de piste de biciclete în Sibiu. Vezi cele 10 tronsoane ce vor fi amenajate!

380

pista stefan cel mareMunicipalitatea va continua în acest an proiectul de creare de piste de biciclete care să lege cartierele Sibiului. Pistele de biciclete ce urmează a fi trasate pe carosabil vor alcătui în final (o legătură între Piaţa Unirii şi o serie de cartiere, de-a lungul unor artere principale. În total 17,38 km de pistă vor fi amenajaţi în ambele sensuri, adică 35 de kilometri de pistă marcată.

 

„Vom continua cu prima fază a acestui proiect în care vom amenaja piste de biciclete noi pe aproximativ 17 kilometri. Dorim să oferim astfel sibienilor un mijloc de deplasare alternativ autovehiculului propriu. Dacă pista existentă este folosită mai mult pentru agrement, cele care vor rezulta în această etapă vor putea fi utilizate pentru deplasarea în oraş.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

 

Descrierea tronsoanelor de pistă (17,38 km de pistă în ambele sensuri, adică 35 de kilometri de pistă marcată)

 

1Vor fi amenajate 10 tronsoane de pistă de biciclete, pe următoarele străzi:

Tronson 1: pe strada Ludoş, între Calea Poplăcii şi pista existentă.

Tronson 2: din Piaţa Unirii, pe strada Andrei Şaguna, apoi pe Şoseaua Alba Iulia până în dreptul străzii Europa Unită.

Tronson 3: din Bulevardul Vasile Milea, pe strada Nicolae Iorga până la intersecţia cu Bulevardul Mihai Viteazu

Tronson 4: strada Semaforului – strada Rahovei – Bulevardul Mihai Viteazu – strada Nicolaus Olahus – strada Şcoala de Înot

Tronson 5: strada Hipodromului (legătura cu pista de pe strada Iorga)

Tronson 6: pe Bulevardul Vasile Milea, între strada Nicolae Iorga şi Piaţa Unirii

Tronson 7: pe strada Ştefan cel Mare, între Piaţa Revoluţiei şi strada Moldoveanu.

Tronsonul 8: din cartierul Broscărie, pe strada Ştefan cel Mare, apoi pe strada Bâlea, strada Herman Oberth până în sensul giratoriu de pe Bulevardul Corneliu Coposu.

Tronsonul 9: din Piaţa 1 Decembrie, pe strada Herman Oberth, prin sensul giratoriu Bulevardul Corneliu Coposu, se ajunge în Piaţa Unirii, apoi pe Calea Dumbrăvii şi strada Lomonosov, făcându-se joncţiunea cu pista existentă.

sens giratoriuTronson 10: din Piaţa 1 Decembrie, pe strada Regele Ferdinand, apoi pe strada Constituţiei şi până în sensul giratoriu de pe Bulevardul Corneliu Coposu.

„Pista este gândită să aibă continuitate din orice punct al ei, iar pista existentă a fost şi ea inclusă în noile trasee.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

 

Centrul Sibiului conectat cu cartierele prin piste de biciclete

Pistele de biciclete ce urmează a fi trasate pe carosabil vor alcătui în final (o legătură între Piaţa Unirii şi o serie de cartiere, de-a lungul unor artere principale:

Piaţa Unirii – Bulevardul Corneliu Coposu – Gară – cartier Lazaret şi Guşteriţa

Piaţa Unirii – Calea Dumbrăvii – ieşirea din Sibiu spre Răşinari

Piaţa Unirii – Şoseaua Alba Iulia – ieşire din Sibiu spre Sebeş

Piaţa Unirii – Bulevardul Vasile Milea –strada Nicolae Iorga – strada Rahovei – ieşire spre Vâlcea sau legătura cu strada Semaforului şi Ştefan cel Mare.

pista bulevardul coposu

Marcajele pentru piste vor fi efectuate de către SC DPC SA, echipele acestei societăţi urmând să înceapă trasarea imediat ce temperaturile permit acest lucru. Modalitatea de marcare urmează să fie stabilită pentru a asigura maximum de vizibilitate. DPC va monta de asemenea indicatoarele rutiere specifice care să avertizeze şoferii cu privire la existenţa bicicliştilor în trafic.

„Conducătorii de autovehicule trebuie să se obişnuiască cu bicicliştii în trafic, aceştia fiind participanţi cu drepturi egale în circulaţie, conform codului rutier. În egală măsură, bicicliştii trebuie să respecte prevederile Codului pentru propria siguranţă şi a celor din jur.” a specificat primarul Klaus Iohannis.

Tronsoanele de pistă asigură o continuitate a traseelor parcurse de biciclişti, iar în această fază Piaţa Unirii este punctul de convergenţă a traseelor. În următoarele etape vor fi amenajate piste de biciclete şi în cartiere.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Fără Comentarii
  1. Mona scrie

    Ce bine ca se fac mai multe piste pentru biciclisti! De cand s-a deschis autostrada parca e mai liber orasul, insa vreau sa vad cum ”zburda” biciclistii peste tot. Numai lucruri bune la Sibiu!

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.