aparat de radioterapie nou pentru bolnavii de cancer la spitalul județean din sibiu

Noul aparat de radioterapie a fost instalat la Spitalul Județean Sibiu și va fi operațional începând de săptămâna viitoare, conform unui anunț făcut marți de conducerea celei mai mari unități sanitare din județ.

Aparatul a fost instalat în secția de Oncologie a Spitalului Județean Sibiu și este administrat de cei de la Polisano, clinică ce a suportat de altfel costurile în valoare de 5 milioane de euro pentru achiziția acestuia.

Aparatul va putea fi folosit în mod gratuit de către bolnavii asigurați de CNAS, precum și în regim privat de către Polisano.

Clinica sibiană este de altfel și cea care pune la dispoziție personalul specializat care va lucra cu acest aparat vital pentru bolnavii de cancer.

Aparatul a fost instalat, iar personalul a fost instruit. Putem să vă spunem că s-au contractat inclusiv serviciile de radioterapie cu cei de la Casa de Asigurări de Sănătate. (..) Noi spunem că în mod  normal ar trebui ca de săptămâna viitoare să înceapă procedurile. Mai specificăm de asemenea faptul că toți pacienții care au nevoie de radioterapie vor beneficia de tratament, în baza contractului cu CJAS”, a spus marți medicul Vasile Spinean, director la SCJU Sibiu.

”Este o veste excelentă pentru pacienți”, a concluzionat și Ioan Cindrea, președinte al Consiliului Județean Sibiu.

Până acum bolnavii de cancer erau redirecționați la spitalele din Cluj și Mureș, din cauza lipsei unui astfel de aparat.

Ultima oră

Comentariul meu