rus pe autostrada sibiu – orăştie: pe 15 sau 16 noiembrie deschidem lotul 3. mergem la vot pe autostradă!

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, mers joi după amiază să vadă cum merg lucrările pe lotul III al autostrăzii Sibiu – Orăştie. Acesta crede că s-au făcut progrese de la ultima lui vizită și crede pe 16 noiembrie o să ”mergem pe autostradă la vot”.

 

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a inspectat, joi, lucrările pe lotul III din autostrada Sibiu – Orăştie şi a stat de vorbă cu reprezentanţii firmei constructoare.

Aceştia i-au explicat că pe 16 kilometri din tronsonul de peste 22 de kilometri lucrările sunt finalizate în mare parte, dar mai există o porţiune de şase kilometri unde au existat alunecări masive de teren.

„Noi vom respecta termenul. Majoritatea lucrărilor sunt finalizate şi rămâne doar partea cu alunecările. Tot ce înseamnă autostradă pentru deschiderea traficului va fi gata la termenul de 15 noiembrie. Candităţile rămase de executat nu sunt enorme şi se pot executa. Lăcrările de consolidări la alunecările de teren, astea nu le vom putea termina până atunci, deşi am încercat şi acestea. Tot ce înseamnă asfalt va fi terminat la 31 octombrie”, au declarat reprezentanţii firmei constructoare.

La finalul discuţiilor, ministrul Rus a precizat că observă „un mic progres”.

„Se vede un mic progres faţă de acum două săptămâni”, a spus ministrul.

Intrebat de jurnalişti când se va circula efectiv şi pe lotul III al autostrăzii, Ioan Rus a precizat că 15 sau 16 noiembrie.

„Dacă ar fi să-i credem pe partenerii noştri – şi cred că putem să-i credem – înseamnă că la 15 noiembrie. Ce zi e 15 noiembrie? Sâmbătă. Pai sâmbătă, să zicem, sau duminică, că e sărbătoare. Mergem la vot pe autostradă, în 16”, a declarat ministrul.


Întrebat cum se vor efectua lucrările de consolidare, Ian Rus a explicat că fără afectarea traficului.

„Nimic din ceea ce înseamnă circulaţie nu va fi impietat, va fi gata. Stânga – dreapta de zona unde se circulă, vor mai fi lucrări de executat, dar fără ca acestea să pună în pericol siguranţa circulaţiei, iar lucrările care se vor efectua nu vor pute în pericol nici circulaţia, nici siguranţa acesteia”, a mai spus Ioan Rus.

Acesta a precizat că nu ştie dacă va exista sau nu o inaugurare oficială a lotului III al autostrăzii care face legătura între Sibiu şi Orăştie.

La rândul său, directorul CNADNR, Narcis Neaga, le-a promis constructorilor că în această lună vor primi 43 de milioane pentru lucrările efectuate.

Loturile 1, 2 şi 4 din autostrada Sibiu – Orăştie au fost deschise traficului în decembrie 2013, lotul trei, de la Sălişte la Cunţa, fiind încă în şantier din cauza alunecărilor de teren din zonă.

Lotul trei are o lungime de 22 de kilometri, dintre care şase sunt afectaţi de alunecări de teren. Cei 16 kilometri care sunt finalizaţi din respectivul lot nu pot fi daţi în folosinţă deoarece nu există nicio ieşire de pe autostradă între Sălişte şi Cunţa.

Sursa: mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică