live video: “corpul meu îmi aparţine” - lansarea proiectului a.l.e.g. - ora 10.00

Ora de Sibiu transmite vineri, 24 oct. ora 10.00,  de la Librăria Habitus, la conferința de  presă pentru lansarea Centrului pilot de consiliere si Caravanei de informare privind violenţa sexuală şi drepturile victimelor – “Corpul meu îmi aparţine”.

Pentru a ușura accesul victimelor la informare, A.L.E.G. a demarat primul serviciu din România de consiliere online pe tema violenței sexuale unde victimele pot discuta in timp real cu un psiholog sub protecția anonimatului. Platforma este disponibila pe site-ul A.L.E.G. și suplinește lipsa unor linii telefonice de urgență specializate pentru victime, așa cum prevede legislația de la nivel european. În paralel, A.L.E.G desfășoară o caravană de informare în următoarele 10 luni în 10 localități din județele Sibiu și Mureș, prin sesiuni educative cu liceeni și tineri cu vârste între 14 și 29 ani, respectiv întâlniri de informare pentru specialiști de la nivel local ce pot veni în contact cu victime: asistenți sociali, cadre medicale, psihologi, polițiști și preoți. Scopul caravanei este de a mări accesul la informații legate de prevenire, în special pentru tineri, și accesul la servicii de suport pentru victimele violenței sexuale.

[quote style=”2″ author=”conform unui studiu din 2014 al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene”]6% dintre femeile din România au fost supuse la o formă de violență sexuală după vârsta de 15 ani. 24% dintre femei spun că au fost supuse la violență fizică sau sexuală de către un adult înainte de vârsta de 15 ani[/quote]

Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Corpul meu îmi aparţine – violenţa sexuală în rândul tinerilor: conștientizare şi centru de consiliere”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Valoarea grantului: 67.581,50 Euro. Durata: 15 aprilie 2014 – 14 octombrie 2015. Parteneri: Institutul Est-European pentru Sănătatea Reproducerii din Târgu Mureș, ISJ Sibiu, ISJ Mureş, DSP Sibiu, DGASPC Sibiu, Asociaţia EMA din Brașov. Parener extern: Stigamot (Islanda).

PROGRAMUL EVENIMENTULUI

[olist style=”3″]

10.00 Centrul pilot de consiliere pentru victimele violenței sexuale și serviciile oferite – inclusiv caravana de informare (Camelia Proca, Eniko Gall A.L.E.G.)

10.10 Proiecția filmului educativ Corpul meu îmi aparține, filmul caravanei

10.25 Despre violența sexuală în mass-media: de la goana după senzațional la un act jurnalistic responsabil (Alina Lungu, psiholog A.L.E.G.)

10.40 Violența sexuală – o problemă a întregii comunități (părintele Constantin Necula)

VEZI MAI JOS ÎNREGISTRAREA EVENIMENTULUI!

Ultima oră

Comentariul meu