atenţie la bancomate: cum te fura băncile

Daca te plimbi toata ziua cu cardul la bancomat trebuie sa stii acum ca cele mai mari costuri lunare de administrare a unui cont curent sunt percepute de catre UniCredit Tiriac Bank, de 7,5 lei, urmata de OTP Bank, cu 5 lei.

Banca Transilvania si Marfin Bank nu taxeaza clientii pentru acest serviciu, potrivit unui raport al Consiliului Concurentei.

In topul celor mai mari comisioane se regasesc de asemenea BCR, cu 4,5 lei/luna, si BRD, cu 0,8 euro (circa 3,55 lei), iar Volksbank, Banca Romaneasca, ProCredit Bank si Credit Europe Bank se situeaza pe palierul de mijloc, cu o taxa lunara de 3 lei, reiese din raportul „Evolutia concurentei in sectoare cheie – 2014″, realizat de Consiliul Concurentei.

Cele mai mici comisioane, de 2 lei/luna, sunt percepute de ING Bank si Libra Internet Bank, urmate de Raiffeisen Bank, CEC Bank, Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank si Banca Comerciala Carpatica, cu 2,5 lei/luna, potrivit datelor bancilor preluate de CC in raport.

In ceea ce priveste taxarea clientilor pentru interogarea soldului la bancomatele proprii, Libra Bank si Carpatica au cele mai mari comisioane, de 1 leu pe operatiune, in timp ce Volksbank, Piraeus, Credit Europe si Marfin au acest serviciu gratuit, pentru ultimele trei banci fiind >>>mergi la sursa articolului

Ultima oră

Comentariul meu