zilele culturale ale judetului gura raului casa memoriala ioan macrea

zilele culturale ale judetului gura raului casa memoriala ioan macreaEdiţia de toamnă a Zilelor culturale ale Judeţului Sibiu 2015 începe în acest final de săptămână în Mărginimea Sibiului. Tradiţia se împleteşte cu evenimentele culturale la Râu Sadului, Sibiel, Sălişte şi Cristian.

„Iată că începe un nou sezon de toamnă al Zilelor culturale ale Judeţului Sibiu, un proiect de suflet al Consiliului Judeţean Sibiu. La fel ca şi în ediţiile anterioare ne propunem ca în această toamnă să aducem bucurie prin cultură şi tradiţie. Evenimentul debutează în Mărginimea Sibiului, locul de baştină al tradiţiei locale, locul în care aşteptăm toţi sibienii să vină şi să petreacă pe muzică populară, clasică, să participe la atelierele meşteşugăreşti, copiii să vizioneze filmele educative. Am dorit şi sper că am reuşit să împăcăm toate gusturile şi toate vârstele, deoarece cultura trebuie transmisă şi împărtăşită oricând şi oricui.”, spune Ioan Cindrea, Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
SÂMBĂTĂ, 19 SEPTEMBRIE, este ziua dedicată copiilor. La Rîu Sadului cei mici vor vedea câteva proiecţii dedicate lor, în cadrul Caravanei Astra Film, iar mai apoi actorii Teatrului Gong vor susţine spectacolul „Greierele aproape faimos”. Elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” Sibiu vor arăta celor interesaţi cum se realizează diferite obiecte de artă tradiţională, obiecte care se vor vinde apoi. Tot la Rîu Sadului se va redeschide biblioteca din sat, iar pentru cei interesaţi, spre seară, va fi proiectat filmul de prezentare al judeţului,.
La Sibiel, vizitatorii vor avea parte de un tur ghidat al satului, lansări de carte, iar de la ora 16 va începe nunta tradiţională. Vor fi prezentate în amănunt toate momentele unei nunţi ca pe vremuri. Livezile de meri vor putea fi şi ele vizitate.
Biserica Evanghelică din Cristian va găzdui de la ora 19 un concert de muzică simfonică.Cei care doresc să viziteze Mărginimea pe bicicletă, vor trebui să meargă de la ora 9, la stadionul municipal, de unde se va pleca pe ruta Sibiu – Rășinari – Orlat – Poplaca – Sibiel.
DUMINICĂ, 20 SEPTEMBRIE, la Rîu Sadului, va avea loc deschiderea oficială a Ediţiei de toamnă a Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu. La manifestarea care va începe la ora 13 vor participa oficialităţi ale judeţului. Junii Sibiului vor încânta vizitatorii cu cântece şi dansuri tradiţionale, la fel ca şi Formaţia de cântece şi dansuri Râureanca , din Rîu Sadului.Cei care ajung la Rîu Sadului vor vedea pe viu cum se realizează jucăriile tradiţionale, dar vor putea şi vizita o expoziţie fotografică. Se vor putea cumpăra produse tradiţionale chiar de la producătorii locali.
La Sibiel, de la ora 12 va începe un simpozion aniversar prilejuit de împlinirea a 250 de ani de la construirea Bisericii Sfânta Treime din Sibiel şi 10 ani de la trecerea la cele veșnice a preotului Zosim Oancea – întemeietorul Muzeului de icoane pe sticlă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

2 Commentarii

Comentariu

  1. Daca informatia care o aveti vine de la S. Macrea – se intelege de ce n-a amintit Poiana, la acest festival Junii Sibiului nu participa.

  2. Informatia este incompleta ; ati omis, probabil n-ati fost informati, “Festivalul Poienarilor “, care va avea loc in 19 si 20 septembrie la Poiana Sibiului.