carabulea

carabuleaCurtea de Apel București a judecat ultimul termen din dosarul în care afaceristul sibian Ilie Carabulea ș ifostul șef ASF Marian Mârzac au fost trimiși în judecată în dosarul Carpatica. Procurorul DNA a cerut magistraților condamnarea celor acuzați în acest dosar și totodată să se constate că în cazul lui Carabulea că este în recidivă post-executorie.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat ieri  ultimul termen din dosarul în care milionarul Ilie Carabulea, Dan Radu Ruşanu fostul şef al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi Marian Mârzac, fost membru al Consiliului ASF, au fost trimişi în judecată, în stare de arest, în dosarul “Carpatica”, pentru fapte de corupţie, anunta evz.ro.
De la apelul judecătorului a lipsit ASF, care nu a trimis niciun consilier. La termenul de ieri a fost audiat Marian Sârbu, fost şef al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). El a fost propus ca martor de Marian Mîrzac.
Fostul ministru şi şef al FPS a susţinut că nu a favorizat niciodata Carpatica Asigurări, compania deţinută de Ilie Carabulea. Nici Ruşanu nu a favorizat firam de asigurări a milionarului din Sibiu. După acestă scurtă declaraţie de martor, judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea a constatat cauza în stare de judecată. Pentru fiecare inculpat, procurorul DNA a cerut pedepse cu executare. DNA a cerut condamnrea lui Carabulea pentru  cumpărare de influenţă la pedepse cu executare. La fel si pentru Dan Radu Ruşanu. Pentru cei mai mulţi dintre inculpaţi legea nouă le este mai favorabilă. În timp ce  procurorul cerea pedepse tot mai mari, Carabulea a renunţat la pulover. O bancă lateral dreapta, Laura Chiţoiu, soţia fostulu ministru al Economiei, se uita, fascinată, la nasul unei avocate.

Mașină de lux, cadoul lui Carabulea
Procurorul de şedinţă a ajuns la episodul cu maşina de lux oferită de Carabulea lui Mârzac. Un Audi A8 a fost evaluat la 30 d emii de euro, sumă care ar fi trebuit plătită de angajatul ASF în 40 de rate. Expertiza ulterioară a demonstrat că maşina valora 80 de mii de euro. Au urmat pentru pledoariile finale avocaţii tuturor celor 12 inculpaţi. După ascultarea acestora, urmează ultimul cuvânt al celor trimişi în judecată şi pronunţarea instanţei. Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată la instanţa supremă.
Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib SRL şi SC Transcar SRL, societăţi prin intermediul cărora deţinea şi controla în mod indirect societatea de asigurări Carpatica Asig SA, a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (două infracţiuni), dare de mită (două infracţiuni), folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată (trei acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la uz de fals, a anunţat vineri Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un comunicat de presă.

Acuzaţii grave. Carabulea e ”blocat”
Marian Mârzac, fost director general al SC Carpatica Asig SA, la data faptelor membru neexecutiv în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, a fost deferit justiţiei pentru constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită (două infracţiuni), trafic de influenţă (două infracţiuni), permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată (trei acte materiale), abuz în serviciu contra intereselor publice contra intereselor publice, care a avut ca urmare obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, care a avut ca urmare obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui folos necuvenit.
Dan-Radu Ruşanu, la data faptelor preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), va fi judecat, în acelaşi dosar, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, influenţarea declaraţiilor (11 infracţiuni), aflate în concurs real, favorizarea făptuitorului, în formă continuată (39 acte materiale), folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite. Sursa: evz.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu