exclusiv video: marquardt a redeschis secția. angajații se plâng: ”se simte mirosul în aer! avem senzații de usturime pe gât!”. itm-ul mege în control!

isu masini marquardt 2În timp ce ITM Sibiu a anunțat oficial printr-un comunicat de presă că incidentul de dimineață de la Marquardt a avut loc la 8.30, iar secția unde 22 de oameni s-au intoxicat a fost închisă, joi după amiază angajații au reluat lucrul. Acum ITM-ul verifică din nou situația de la fața locului.

ITM Sibiu a dat publicității în comunicat de presă în care se spune că ”n data de 11.02.2016, ora 8.30, la SC Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, s-a înregistrat un eveniment în cadrul activităţii de injecţie mase plastice, unde s-a produs o scurgere de material plastic, care, datorită supraîncălzirii a generat noxe ce au ajuns în mediul de muncă. Aceste noxe au afectat un număr de 11 angajaţi, care au fost transportaţi la unitatea de urgenţă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu pentru investigaţii şi analize, iar un număr de alţi 11 angajaţi au fost evaluaţi medical în cadrul întreprinderii, constatându-se că nu au nevoie de alte servicii medicale. Primele măsuri luate de angajator la faţa locului au constat în oprirea din funcţiune a instalaţiei, evacuarea în regim de urgenţă a persoanelor din zona afectată şi luarea măsurilor de eliminare a noxelor din spaţiile de lucru şi din instalaţia de exhaustare.
VEZI ȘI: EXCLUSIV FOTO – Panică la Marquardt în Sibiu. Peste 20 de persoane au primit îngrijiri medicale. 11 au ajuns la spital!
Cu această ocazie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu au stabilit măsura de sistare a activităţii de la locurile de muncă afectate, demarând investigaţiile necesare în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor care au generat producerea acestui eveniment”.

Angajații sunt în pragul disperării: ”Se simte miros!”
În realitate însă lucrurile stau total diferit. Sub protecția anonimantului, mai mulți angajați ne-au sesizat că secția închisă la Marquardt, a fost redeschisă la scurt timp după ce autoritățile au plecat din fabrică.
Sub protecția anonimatului, mai mulți angajați au contactat redacția Ora de Sibiu și au reclamat faptul că secția închisă de autorități, s-a redeschis, iar în interiorul acesteia se simte miros puternic. ”Mirosul de la mase plastice se simte zilnic în sectie . Ne-am plîns de atâtea ori nu a luat nimeni nici o măsură…..” spune o angajată. ”Suntem in tura de dupa masa si se simte mirosul in aer. Il simtim cum ne ustura pe gat si pe nas. Iti da o senzatie de ameteala! Au fost doua persoane care sau simtit mai rau si le-a schimbat zona nu le-a lasat sa plece acasa. Au fost la cabinet si au primit cate o pastila de linistire. Nu se poate asa ceva”, ne-a mai transmis o alta angajata.
CITEȘTE ȘI: VIDEO – NOUĂ femei angajate la Marquardt, duse de urgență la Spitalul Județean. S-au intoxicat!

ITM-ul confirma reclamatiile
Conducerea ITM Sibiu a primit informații cum că activitatea în secția închisă s-a reluat și o echipă de inspectori s-a întors la fața locului. ”Se pare că așa stau lucrurile și secția respectivă a fost redeschisă. Chiar acum o echipă de inspectori merge din nou la fața locului să vedem ce se întâmplă acolo”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Szombatfalvi Török Francisc, Inspector Şef I.T.M.Sibiu.
CITEȘTE AICI TOATE DETALIILE DESPRE INCIDENTUL DE LA MARQUARDT ȘI VEZI FOTO!

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Sclavi in propria tara,astia am ajuns din cauza celor ce ne conduc fie ei guvernanti sau sefi de sectie tot niste tradatori care isi vand semeni pt cativa bani in plus. Cat despre nemti stim ca si la Auschwitz scria ca munca te elibereaza,dar de acolo nu plecau decat morti!

  2. @Cristi ce probleme ai tu la Continental? Lucrezi cu mase plastice? Daca acuzatiile tale sunt fondate mergi mai departe la ITM

  3. ce ati crezut? ca se va respecta litera legii? ei sunt aici sa produca, noi sa ne vindem prost…e atat de simplu!

  4. nu numai in marquardt sunt probleme ci si in continental automotive si nimeni nu ne baga in seama.si daca mergem la resurse umane sa ne zicem problemele ne zic ca putem pleca ca la poarta asteapta altii sa se angajeze