liviu dragnea acuză o gaura de 10-14 miliarde de lei în bugetul din 2017. vrea explicații de la fostul premier
FOTO arhivă

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susșinut la RTV că se va consulta cu social-democrații pentru a decide o posibilă convocare a unei comisii parlamentare de anchetă, pentru că bugetul pe 2017 are o gaură de 10 sau 14 miliarde de lei, scrie agerpres.ro

Dragnea ia în calcul constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru verificarea deciziilor Ministerului de Finanțe de la ultima rectificare bugetară.

”Este foarte posibil ca mâine, o să mă consult cu colegii mei, să inițiem o comisie de anchetă, pentru că ceea ce s-a întâmplat la Ministerul de Finanțe este ilegal. Ei au estimat pe hârtie, având la bază probabil niște angajamente scrise din partea unor decidenți, că veniturile în România la finalul anului 2016 vor crește cu aproape trei miliarde. Drept pentru care au făcut o rectificare pozitivă. Asta era undeva în 23 noiembrie. 31 decembrie ne arată că veniturile sunt mai mici cu 10 miliarde sau cu 14, o să primesc toate datele mâine dimineață. Asta este total ilegal. Cine a mințit cu aceste date, ceea ce nu s-a mai întâmplat în România, va trebui să plătească”, a spus Dragnea, la România TV.

Liderul social-democraților consideră că cei care trebuie să dea ”explicații” sunt premierul, ministrul de Finanțe, ministrul Fondurilor Europene, șeful ANAF și președintele Consiliului Fiscal.

”Vorbim de cel puțin cinci persoane care trebuie să dea explicații: primul ministru, ministrul Finanțelor, ministrul Fondurilor europene, șeful ANAF și președintele Consiliului Fiscal. (…) Să vedem și cum domnul președinte de la Consiliul Fiscal a dat aviz, de fapt a certificat că aceste date sunt reale. Suntem în situația în care bugetul României pe anul 2017 are o gaură de 10 miliarde de lei, pe care sigur că o vom acoperi, dar acești 10 miliarde de lei puteau să se ducă în alte lucruri bune pentru români”, a mai spus Dragnea.

Ultima oră

Comentariul meu