victor ciorbea

Săptămâna viitoare PNL începe demersurile de revocare din funcţia de Avocat al Poporului a lui Victor Ciorbea.  Raluca Turcan, a anunțat că printre motivele invocate fiind că Ciorbea a politizat instituţia pe care o conduce şi s-a transformat într-un vasal al PSD.

”Am decis să începem demersurile de revocare din funcţie a Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea nu respectă legea care stă la baza instituţiei Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat această instituţie şi s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Vom solicita începerea procedurilor de revocare şi să ajungă în funcţia de Avocat al poporului o persoană profesionistă, de probitate morală, o persoană care să respecte în primul rând oamenii”, a declarat Raluca Turcan, potrivit News.ro.
Ca argumente pentru demiterea lui Ciorbea, Turcan a exemplificat lipsa de reacţie faţă de ordonanţa privind migraţia primarilor şi atacarea la Curtea Constituţională a legii care interzice condamnaţilor să fie membri ai Guvernului.
”Vă meţionez lipsa de reacţie pe ordonanţa privind migraţia primarilor, vă menţionez reacţia exagerată după câţiva ani de sancţionare a unei norme care interzice condamnaţilor să facă parte din Guvern. Şi, de asemenea, modul public în care Victor Ciorbea răspunde solicitărilor şi aşteptărilor PSD, în dispreţ faţă de cetăţenii pe care ar trebui să-i reprezinte în faţa instituţiilor statului”, a explicat Turcan.
Preşedintele interimar al PNL a anunţat că liberalii vor depune o solicitare la Birourile Permanente Reunite pentru ca revocarea lui Victor Ciorbea să fie inclusă pe ordinea de zi a primei şedinţe de plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu