donație de peste 20.000 de manuale în limba germană pentru școli din sibiu, agnita, cisnădie, făgăraș, mediaș și sebeș

Editura “Veritas” din Austria a oferit un stoc de manuale in limba germana. Oferta initiala a crescut la 15 paleti de carti – manuale, caiete de lucru, CD-uri si ghiduri didactice, in total, 23.300 de obiecte pentru depozitarea carora a fost nevoie de o sura in Turnisor.

Cei 30 de invatatori si profesori din Austria care au vizitat anul trecut Sibiul in cadrul unui proiect de mobilitate profesionala si au asistat la ore cu predare in limba germana la cateva scoli din oras au inteles ca da. Mai mult, oaspetii au fost atat de impresionati de pasiunea si dedicatia dascalilor sibieni incat la intoarcerea acasa au spus tuturor: “Invatatoarele din Sibiu au rezultate extraordinare cu resurse materiale mult mai putine decat ale noastre.”
Transmis la unison, mesajul s-a raspandit repede printre colegii de breasla si a declansat reactii de solidaritate la partenerii europeni ai proiectului de mobilitate. O inspectoare scolara din Bolzano (Tirolul de Sud), doamna Petra Eisenstecken, a reactionat prima si a facut o donatie de 2000 de carti pentru copii, care au ajuns la Sibiu in noiembrie. Doua saptamani mai tarziu, editura “Veritas” din Austria, specializata in productia de carte scolara, a oferit un stoc de manuale in limba germana. Oferta initiala a crescut peste noapte la 15 paleti de carti – manuale, caiete de lucru, CD-uri si ghiduri didactice, in total, 23.300 de obiecte pentru depozitarea carora a fost nevoie de o sura in Turnisor. Au fost asa de multe, incat pentru descarcarea si depozitarea lor Forumul Democrat German din Sibiu (FDGS) a inchiriat un camion mai mic si un stivuitor.

“Am primit materiale auxiliare pentru copii, de la clasa 0 la clasa a XII-a, care pot sa-i ajute sa lucreze individual si interactiv si sa se evalueze singuri. Ghidurile didactice ii ajuta pe invatatori si profesori sa vada cum predau colegii lor din Austria. E un reper profesional bun si folositor”, apreciaza doamna Liana Iunesch, conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Socio-Umane a Universitatii “Lucian Blaga” din Sibiu, care a coordonat inventarierea si distribuirea acestei generoase donatii. “Le-am impartit cu ajutorul voluntar al studentelor noastre, al Centrului de Formare Continua din Medias si al Comisiei pentru Educatie a Forumului (FDG). Materialele au ajuns pana acum la toate scolile primare si la toate gimnaziile din Sibiu, la scoli din Agnita, Cisnadie, Fagaras, Medias si Sebes. Mai avem vreo cinci mii de carti pe care vrem sa le donam scolilor cu predare in limba germana din Arad, Timisoara si Satu Mare, in sistemul primul venit – primul servit”, precizeaza doamna Iunesch.


Proiectul de mobilitate profesionala care a facut posibila aceasta generoasa donatie se va incheia curand cu vizita a zece cadre didactice din Stiria (Austria) si va fi urmat de un proiect de cercetare si dezvoltare a competentei citirii la care vor participa 1600 de elevi din Austria, Italia si Romania.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică