cutremur seism

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că un cutremur de magnitudine 4,5 s-a produs în această seară în zona seismică Buzău – Vrancea. Iniţial, s-a anunţat că seismul a avut magnitudinea 5.

INFP a revizuit datele sesimului din această seară, anunță Digi24. Astfel, maginitudinea a fost revizuită la 4,5, iar adâncimea – la 145 de kilometri. Seismul s-a simțit la Ploiești, Buzău, Brăila, Tecuci, Ciucurova (Tulcea), dar și în unele zone din București (Calea Văcărești, Bucur Obor, Crângași). Oamenii spun că au simțit o mișcare pe orizontală.
Iniţial, INFP a anunţat că seismul a avut magnitudinea 5 şi s-a înregistrat la adâncimea de 144,7 kilometri.
Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Covasna (12 kilometri), Întorsura Buzăului (25 de kilometri, Târgu Secuiesc (27 de kilometri), Nehoiu (35 de kilometri) şi Sfîntu Gheorghe (52 de kilometri).
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că în urma seismului la nivel naţional nu au fost înregistrate apeluri pe numărul 112 referitoare la producerea unor situaţii de urgenţă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu