premieră la sibiu pentru plata biletului de autobuz

Utilizatorii transportului în comun din Sibiu vor putea achita, începând cu data de 12 noiembrie 2018, călătoriile cu autobuzele deținute de Tursib S.A. cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul aplicației 24pay.

Lansată deja în Arad, Brașov, Iași, Râmnicu Vâlcea și Timișoara, aplicația 24pay oferă acces pentru aproape 2 milioane de români la o modalitate modernă, rapidă și sigură de plată a transportului în comun.

Aplicația 24pay a fost dezvoltată de compania PTP Online, membră a grupului de firme Ecco Group Development, și este un portofel electronic care pune la dispoziția călătorilor serviciul de plată cu cardul bancar pentru transportul în comun.
PTP Online desfășoară o campanie națională pentru ca 24pay să devină aplicația preferată de plată a românilor, astfel că toate costurile de implementare au fost suportate de către companie. Practic, sistemul 24pay a fost pus la dispoziție în mod gratuit operatorilor de transport, fără a fi percepute costuri pentru dezvoltarea aplicației.

Aplicația 24pay este disponibilă pentru sistemele de operare Android și iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau App Store. Utilizarea aplicației pentru plata transportului în comun nu presupune costuri suplimentare pentru călători, fiind necesară doar adăugarea inițială a unui card bancar Visa/Mastercard. Plățile pentru achiziția biletului sunt derulate prin soluția de plată cu card oferită de Banca Transilvania.


În prima etapă, călătorii din Sibiu vor putea achiziționa doar bilete una călătorie (în valoare de 2 lei TVA inclus), urmând a se adăuga și alte titluri de călătorie ulterior.
Titlurile de călătorie vor putea fi achiziționate în toate autobuzele Tursib S.A., prin accesarea secțiunii ”Transport Public” din aplicația 24pay și scanarea codului QR sau, dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, prin apropierea de eticheta cu simbolul NFC. După confirmarea tranzacției, titlul de călătorie achiziționat va fi disponibil în secțiunea Bilete pentru control.

Întrucât aplicația 24pay este disponibilă și în engleză și pentru a veni în întampinarea turiștilor, afișele cu codurile QR și tag-urile NFC din autobuzele din Sibiu sunt realizate atât în română, cât și în engleză.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică